ZETApress

hírportál

Belgrádból Isztambulba

Szabó AnitaÉrmekért utaznak a juniorok az uszonyos Eb-re. Alig ért véget Belgrádban a felnőtt világbajnokság, máris újabb kihívás vár a magyar uszonyos-úszókra, hiszen a 18 éven aluliak jövő hétfőtől Isztambulban szerepelnek a junior Európa-bajnokságon ? tudatta Bányász Árpád, NVESZ Sajtó.

A 14 fős csapatban ott lesz a tavalyi junior világbajnokság mindkét női főszereplője, ugyanis az akkor 2-2 elsőséget szerző Szabó Anita és Hamlin Dorothy még idén is az utánpótlás csapatot erősítik, így az egyéni versenyszámok során ők számítanak a leginkább aranyesélyesnek.

Szabó Anita az idei szezonban már öt Világkupa elsőséget is begyűjtött, így érthetően optimistán várja a kontinensviadalt: Jól sikerült a felkészülésem, itt az utolsó napokban már csak néhány technikai elemet gyakorlunk, és igyekszem magam a lehető legfrissebb állapotba hozni. Év közben jól mentek a versenyek, de a nyári fő esemény mindig más, jól kell összerakni magamban mindent ahhoz, hogy mindhárom egyéni versenyszámomban és a váltókban is kihozzam magamból a maximumot. 50 és 100 uszonyos gyorson olyan időket szeretnék úszni, amikkel reményeim szerint az aranyéremért leszek harcban ? mondta a versenyző.

A magyar küldöttség csapatvezetője a Debreceni Búvárklub edzője, Kókai Dávid lesz, aki a teljes magyar csapattól eredményes szereplést vár: A junior mezőny mindig tele van meglepetésekkel, szeretnénk mi is szolgáltatni néhány kellemeset ezekből. A fiatal csapat legrutinosabb tagjai, rangidősei és egyben csapatkapitányai Szabó Anita és Semostyán Róbert lesznek, akik igazán erős csapatot hivatottak összefogni. Akadnak közöttük még csak elsőéves ifjúsági korú, de már döntőre esélyes hölgyek, tapasztalt ?öreg? juniorok és fiatal újoncok egyaránt. A lányoknál szinte mind a kilencen éremesélyesek, rendkívül erős, egységes generáció ez a mostani. Összességében 8 érem megszerzése reális célkitűzés a csapatnak, amiből 3-4 aranyéremben is joggal bizakodhatunk! ? mondta a csapatvezető.

Az Európa-bajnokság medencés versenyeit július 30-án hétfőtől augusztus 02-án csütörtökig rendezik, a nyílt-vízi hosszútávú futamokat pedig 03-án pénteken, ahol szintén indulnak magyar fiatalok.

Szóljon hozzá!