ZETApress

hírportál

337-en a harmadik futáson

A mai Ipartechnológia Napon harmadszor húzhattak futócipőt a 20. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét tömegsport-eseményeinek résztvevői, akik ezúttal 337 tagú mezőnyt alkottak ? tudatta Szűcs István sajtóreferens.

Közben egyre nagyobb figyelem kíséri a hétvégi nemzetközi versenyeket, az olimpiai kvalifikációs sorozatba tartozó 22. ITU Triatlon Világkupát és a 13. ETU Triatlon Junior Európa-kupát, melyekre összesen 43 (!) országból érkeztek versenyzők.

A Nagyhét pénteki, Ipartechnológia Napján 16 órakor a MOL szurkolói sátrában a labdarúgó világbajnokság aktuális negyeddöntőjét, a Nyizsnyij novgorodi Uruguay?Franciaország 0:2 (0:1) derbit tekinthették meg a szurkolók. 20 órakor az esti kazanyi negyeddöntőben Brazília?Belgium 1:2 (0:2), így Európa kiütötte Dél-Amerikát. A Franciaország?Belgium elődöntő július 10-én kedden 20 órakor kezdődik Szentpéterváron.

A napi tömegsport rendezvény előtt (no és persze utána is) a Miskolc Autóház Seat Roadshow-jának keretében ki lehetett próbálni a márka különböző modelljeit, mely lehetőséggel sokan éltek is. A SEAT Roadshow egyébként szombaton 11 órától folytatódik.

A Hotel Phőnix előtt, a teljesítésért járó tombolaszelvény-gyűjtési lehetőségek folytatásaként ismét ? a héten már harmadik alkalommal ? a futás kapott főszerepet. A 2 km-es közösségi futás rajtjához, valamennyi korosztályt képviselve, ezúttal 337-en sorakoztak fel, jó néhányan a névadó Ipartechnológia Kft. és a MOL-csoport munkavállalói, családtagjai közül.

A közös sportolást követő szórakozás első lépcsőjeként a Kreaktív-színpadon az Eötvös Akusztik zenélt, majd ugyanott jött a Backstage. A csúcskoncertet Király Linda és Király Viktor produkciója jelentette a Dísztér nagyszínpadán.

TTT, lábtenisz és streetball, zárásként

A 20. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét nyolcadik, szombati Borsodi Est Napján, amikor is utoljára lehet gyűjtögetni a teljesítésért járó tombolaszelvényeket, a Tiszaújvárosi Turista Triatlonra (TTT) vállalkozó 2-4 tagú csapatok lesznek a legfürgébbek, hiszen ők már 8 órától 10 óráig rajtolhatnak a Tisza-parti városrészből. A 10 km-es gyalogtúrából, 7 km evezésből és 25 km kerékpározásból álló kombinált teljesítménytúra nevezési díja 1000 forint, szintideje pedig 7 óra. Túrakenut, evezőt, mentőmellényt a szervezők biztosítanak, kerékpárról viszont mindenkinek magának kell gondoskodnia. A legidősebb női és férfi, illetve a legfiatalabb leány és fiú induló, valamint a leggyorsabb csapat minden tagja oklevelet és különdíjat kap.

Újabb tombolaszelvény-gyűjtési lehetőséget kínál a Tiszaújvárosi Sportcentrumban 9 órakor kezdődő lábtenisz verseny, melyre 8 órától díjmentesen lehet nevezni a helyszínen. Az első helyezett csapatok tárgyjutalomban részesülnek.

10 órától, szintén a Sportcentrumban streetball tornát rendeznek, melyre 14 év alatti fiú, 14 év feletti női és férfi csapatok jelentkezését várják. Jelentkezni térítésmentesen 09 óra és 09:45 között lehet a helyszínen. Az első helyezett együttesek tárgyjutalmat kapnak. 10 órakor a Kreaktív-színpadon Mihályi Réka Masni és Pocó című interaktív gyerekkoncertje kínál szórakozási lehetőséget. 11 órakor indul az agyagozás a Kézműves házban.

11 előfutam a vasárnapi 30-as döntőkért

A 13. ETU Triatlon Junior Európa-kupa előfutamai (összesen öt lesz) 12:30-kor kezdődnek, több, mint 40 magyar versenyzővel. Tavaly a házigazda tiszaújvárosiak közül Lehmann Csongor nyert, Putnóczki Dorka pedig második lett. Utóbbi versenyző most is az esélyesek között van, míg Csongor utolsó éves juniorként már az elit világkupán próbál szerencsét.

15:30-tól 7-7 magyar sportolóval beindul a csata a 22. ITU Triatlon Világkupa legjobb 30, döntőt érő helyezéseiért,3-3 előfutammal. A mieink közül a kétszer 4. helyen végzett, olimpikon Kovács Zsófiának, és a szintén remek formában versenyző Bragmayer Zsanettnek, illetve a tavalyi győztes Bicsák Bencének, valamint két olimpikonunknak, az egyaránt korábban vk-dobogós ifj. Faldum Gábornak és Tóth Tamásnak van a legnagyobb esélye újra a pódium közelébe kerülni. A Dirty Canvas 18:30-tól lép a színpadra. A Dísztér nagyszínpadán 20 órakor kezdődik Kasza Tibi koncertje. A Kreaktív pódiumán 21:30-tól a Suba Attila és a The SoulFool Band muzsikál.

Döntők élő adásban

A vasárnapi döntőket ? a 9 órakor kezdődő Magyar Utánpótlás Gálát követően ? 13 órától élőben is követhetik majd a sportbarátok a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) honlapján és Facebook-oldalán, valamint a rendező Tiszaújvárosi Triatlon Klub weboldalán is.

Szóljon hozzá!