ZETApress

hírportál

Vidéken lesz a befutó!

TdH 2018. térképÚtvonalváltozás lesz a Tour de Hongrie-n! A 2018. évi Tour de Hongrie útvonala nem érinti a fővárost ? tájékoztatta a Szervezőbizottság nevében Eisenkrammer Károly 
fő-szervező a budapesti szurkolókat.

Az elmúlt évekkel ellentétben a versenyt augusztusi időpontban rendezzük meg és az augusztus 20-ai ünnepi események miatt nem sikerült megállapodnunk a Fővárossal a közterületek használatáról. Több hónapos egyeztetések végén a múlt héten hozta meg ezt a számunkra nézve kedvezőtlen döntést az illetékes bizottság, amit tudomásul veszünk, és keressük a legjobb megoldást az augusztus 19-ei szakasz lebonyolítására.



Fontos azonban megjegyezni, hogy számunkra a jövőben is kiemelt fontosságú lesz az, hogy a versenyt a fővárosba hozzuk és Budapestet is megmutassuk médiapartnereinken keresztül a világnak. Ezért már az idei verseny után megkezdjük az egyeztetéseket az illetékesekkel, hogy elkerüljük az ideihez hasonló ütközéseket, problémákat.



Így, a verseny előtt kevesebb mint ötven nappal, természetesen nagy erőket mozgósítunk, hogy sportszakmai és média szempontok alapján is megfelelő új helyszínt, új útvonalat találjunk a verseny befejező szakaszának. A megnyugtató megoldás már körvonalazódik, reményeink szerint néhány napon belül a nagyközönségnek is be tudjuk mutatni a 2018-as Tour de Hongrie módosított útvonalát ? fejeződik be a fő-szervezői közlemény. A 2017. évi verseny befutója július 2-án délután volt a budapesti Hősök terén.

A 2018-as Tour de Hongrie útvonala:
Augusztus 14-e kedd Prológ: egyéni időfutam Siófok, 4 km.
Augusztus 15-e szerda 1. szakasz: Balatonalmádi?Keszthely, 160 km.
Augusztus 16-a csütörtök 2. szakasz: Velence?Székesfehérvár, 170 km.
Augusztus 17-e péntek 3. szakasz: Cegléd?Hajdúszoboszló, 210 km.
Augusztus 18-a szombat 4. szakasz: Karcag?Miskolc, 178 km.
Augusztus 19-e vasárnap 5. szakasz: később kijelölendő útvonalon.

Szóljon hozzá!