ZETApress

hírportál

Emese álma

Hunyady EmeseEmese álma teljesül. Hunyady Emese szeretné szorosabbra fűzni a szívéhez legközelebb álló két ország közti köteléket ? azon a területen, ahol a leginkább otthon érzi magát ? tudtuk meg a tegnap déli sajtótájékoztatón, a Dohány utcai Champs Sport Pubban.

A ?93-as Európa-, ?94-es világ- és olimpiai-, valamint a ?99-es gyorskorcsolyázó világbajnoknő kedvenc ausztriai sí-területéről beszélt. A magyarok által kedvelt Ötscher ? Lackenhof, Gaming, Langau ? gazdag kínálattal várja a kikapcsolódni, és sportolni vágyókat.

Emese ?94-ben, 28 évesen az Év Sportolónője lett Ausztriában. (Az itthoni Sportcsillagok Gálája holnap este 7 órakor kezdődik a SYMA Csarnokban.) Ötéves kisfia már megtanult korcsolyázni, síelni pedig a most bemutatott síterepen tanítja meg hamarosan anyukája.

Emese az osztrák sísport és sí-turizmusvezető képviselőivel együtt ismertette a már rendelkezésre álló lehetőségeket és a közeljövőben megvalósuló terveket. Andreas Holczinger beszélt az Ötscher melletti Lackenhof téli rendezvényeiről. Megtudtuk, hogy a síszezon október közepétől április elejéig tart. A magas hegyekbe nem megy fel a vonat, de az autóbusz igen, így nem csak személykocsival lehet oda feljutni. A télisportok segítésére edzőközpont létesül két éven belül. A hóágyúk és a hozzájuk tartozó víztározók is megvannak, így a síszezonban sosem lehet hó-hiány.

A téli programokat az elkövetkező öt évben nyáriak is kiegészítik, mondta el kérdésünkre Andreas. Mountainbike és hegymászó túrákat is szerveznek. Az éttermek télen-nyáron üzemelnek. A jövő februári vancuveri téli olimpiát is nézhetjük majd a szállodák és éttermek tévéképernyőin.

Szóljon hozzá!