ZETApress

hírportál

Eredményes dabasi debütálás

Tomori Győző vezetőedzőA mindössze 16 ezres Pest megyei város férfi kézisei tavaly történelmet írtak: fennállásuk során először jutottak fel az első osztályba. A csapat megállta helyét a legjobbak között is. A csapat kedden otthon 31:30-ra, tegnap a Népligetben 27:24-re nyert a Fradi ellen a Ligakupa elődöntőjében.

Milyen céllal vágtak neki tavaly szeptemberben az első osztályú szereplésnek? – kérdezte Takács Gábor a Dabas KC első NB I-es idényének értékeléseként Tomori Győző vezetőedzőtől.

T.Gy: Újoncként természetesen nem tervezhettünk mást, mint a bennmaradást.

Ehhez képest három fordulóval a bajnokság zárása előtt biztosan őrzik nyolcadik helyüket, a Dabas stabil középcsapatnak számít.

T.Gy: Szerencsére jól sikerültek az igazolásaink, bár azért van néhány hiányposzt az együttesben. Az eddig megszerzett 20 pont nagyon jó teljesítménynek számít. Meccseink közül kiemelkedett az évek óta a bajnokság közvetlen élmezőnyéhez tartozó Tatabánya ellen elért döntetlen.

Az idén első ízben kiírt ligakupában bejutottak a döntőbe.

T.Gy: Nagyon örülök, hogy finalisták vagyunk. Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy ebben a sorozatban csak a bajnokság második feléhez tartozó, illetve NB I/B-s csapatok indulhattak. Jó ötletnek tartom, hogy minden együttesben csak két külföldi léphetett pályára.

Ön mellett másodedzőként Szilágy István egykori világválogatott, az 1980-as moszkvai olimpián 4. helyen végzett válogatottunk tagja segíti a csapat felkészülését.

T.Gy: Pista óriási tapasztalata nagy segítségét jelent. Pillanatok alatt átlátja a kritikus helyzeteket, amik nekem adott estben nem tűnnek fel. Meglátásait azonnal jelzi nekem meccs közben, így azonnal tudok reagálni. Ezen felül lelkesedését, megszállottságát át tudja adni játékosoknak.

Lánya, Zsuzsa világklasszisnak számít, a Fradival kétszer KEK-et, a Győrrel pedig Bajnokok Ligáját nyert.

T.Gy: Büszke vagyok a lányomra. Napi telefonkapcsolatban vagyunk, szoktunk szakmázni is. Sajnos néhány hete sokadik komolyabb sérülését szenvedte el, remélem, hogy ismét talpra áll!

Szóljon hozzá!