ZETApress

hírportál

4. lett Szeged a teke BL-ben

Nem ment a játék a németek ellen. BL-negyedik lett az Alabárdos Szegedi TE, a Tisza-partiak férfi tekecsapata ugyanis kikapott a németországi Final Four bronzmeccsén ? tudatta az NVESZ Sajtószolgálata.

Az idei négyes döntőt a németországi Bambergben rendezték meg. A magyar együttes a szombati elődöntőben a német Zerbst csapatától kapott ki 7:1-re, így a kisdöntőben az ugyancsak német Schwabsberg ellen lépett pályára, ahol 6:2-es vereséget szenvedett. A Bajnokok Ligája döntőjében aztán a szlovák Podbrezova végül 6:2-re győzött a Zerbst ellen.

Karsai Ferenc, a szegediek elnöke már a négy közé jutást sikernek könyvelte el. ? Az európai élcsapatok között nagyon kis különbségek vannak. Én már azt is komoly sikernek tartom, hogy a csapat bejutott a Final Four-ba. Sajnos a címvédőtől simán kikaptunk az elődöntőben, a bronzmeccsen ? bár sokat javultunk ? újabb veresség következett ? nyilatkozta az eredményhirdetés után a szegedi sportvezető.

A tekézőknél a Bajnokok Ligája a legrangosabb kupasorozat. Az Alabárdos Szegedi TE az elmúlt 16 év alatt 14 alkalommal szerepelt a BL négyes döntőjében. Zsinórban hatodszor vannak ott a legjobb négy csapat között, az utóbbi öt évben pedig háromszor győztek és kétszer szereztek BL-ezüstöt. ? Fantasztikus játékosok alkotják az ellenfél csapatát. Ebben az elődöntőben ők az esélyesek, hiszen hazai környezetben játszanak majd, de természetesen nem lépünk mi sem feltett kézzel pályára. Mindent megpróbálunk majd azért, hogy mi legyünk ott a vasárnapi fináléban ? mondta Karsai Ferenc, az Alabárdos Szegedi TE elnöke még az elődöntők előtt.

Alakulnak a válogatottak

Csányi Béla szövetségi kapitány kihirdette a kolozsvári egyéni teke világbajnokságra utazó bő keretét. A női és férfi teke válogatott is 3-3 edzőtáborban készül majd a vb-re, amelyet május 20?26-a között rendeznek meg. A női keret: Sáfrány Anita, Rózsa-Drajkó Gabriella, Méhész Anita, Dallosné Takács Anita, Bordács Dorottya, Sass Edit, Nemes Irén. Férfiak: Kakuk Levente, Karsai László, Zapletán Zsombor, Kiss Norbert, Nemes Attila, Fehér Zoltán, Kiss Tamás, Kozma Károly.

Szóljon hozzá!