ZETApress

hírportál

Élmény föld alatt és föld felett

Kőbányai PincerendszerA kőbányai pincerendszerben indul az Ötpróba-pontgyűjtés. Közel száz rendezvényen és már hat sportágban gyűjthetik a kilométereket, illetve a pontokat az Ötpróba-mozgalom keretén belül a sportolni vágyók, az idei esztendő első pontszerző állomása a kőbányai pincerendszerben zajló, föld alatti futás lesz február 24-én szombaton.

A Rottenbiller parki KÖSZI-ben az Ötpróba-sorozat évindító sajtótájékoztatóján Révész Máriusz, az NFM kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztosa emlékeztetett rá: másfél éve bízták meg azzal, kormánybiztosként tegyen meg mindent azért, hogy emelkedjen az aktívan kikapcsolódók száma. A kormánybiztos szólt az ez idő alatt megújult turistaházakról, a megépített kerékpárutakról, valamint kiemelte a több mint négy évtizedes múltra visszatekintő Ötpróba-mozgalom tavaly áprilisi újraindítását. Mottója: ötpróba, sport, közösség!

? Kevesebb mint egy év alatt ez lett a legnagyobb szabadidős sportmozgalom ? hangsúlyozta Révész, s megemlítette, hogy idén már 120 rendezvényt tartanak. ? Büszke vagyok arra, hogy immár a sportszervezők keresnek meg minket azzal, hogy szeretnének a mozgalom részévé válni! ? közölte a kormánybiztos. Újdonságként említette, hogy márciustól már csoportos pontszerzésre is mód nyílik, melyhez elsőként a kőbányai Szent László Gimnázium csatlakozott. További újdonság, hogy az úszás, a futás, a kajak-kenu, a túrázás és kerékpározás mellett már triatlonban is lehet pontokat szerezni. ? Jelenleg tízezer 590 tagunk van, és szeretnénk, ha ez a szám év végére elérné a húszezret! ? mondta Révész Máriusz.

Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó az Ötpróba futószámának nagyköveteként hangsúlyozta, hogy nemcsak olimpiai érmesekből áll a magyar sport, hanem el kell jutni a széles rétegekhez is! ? Büszke vagyok arra, hogy az óvodásoktól az idősekig sokakat el tudunk érni a rendezvényeinkkel ? mondta Gergely és megígérte, hogy június 16-án szombaton, a Mozgás Éjszakáján beszáll egy sárkányhajóba. Az idei Ötpróba-programokról weboldalukon olvashatunk.

A Mozgás Éjszakáján kívül kiemelt esemény lesz idén is a Vizesgála a Duna Arénában, valamint a Kolonics György Emlékfutás. Dr. Szélpál Tamás, az Ötpróba projektvezetője arról beszélt, hogy a sajtótájékoztatónak is otthont adó Kőbánya ezer szállal kapcsolódik a mozgalomhoz. Többek között szombaton a Kőbányai Pincerendszer ad otthon a BBU föld alatti futóversenynek, melynek útvonalát ma mi is bejárhattuk.

Szóljon hozzá!