ZETApress

hírportál

Lehet, hogy a vasút a helyes?

Szűcs Levente edző, BVSCA BVSC-ben saját nevelésű pólósoké az elsőbbség. Férfi vízilabdázóik 1996-tól 1999-ig sorozatban négy bajnokságot nyertek, 2000-ben pedig a BL-ben a Final Fourig meneteltek. A vasutasoknál pólózott egykor az 1976-os montreali olimpiai bajnok Faragó Tamás és Konrád Ferenc, később pedig a háromszoros ötkarikás aranyérmes Szécsi Zoltán is.

? Bár egy forduló még hátravan a bajnokság alapszakaszából, a BVSC már biztosan a felsőházban, azaz a legjobb nyolc között folytathatja a küzdelmet ? mondta Takács Gábor a zuglóiak idei szerepléséről Szűcs Levente edzőnek.

Sz.L: Úgy vágtunk neki az idei pontvadászatnak, hogy ott kell lennünk a 16 csapatos mezőny első felében. Örülök, hogy már biztosítottuk helyünket az elitben.

? Önöknél egyetlen idegenlégiós sem szerepel. Szegény csapat a BVSC?

Sz.L: Anyagi lehetőségeink megengednék, hogy külföldi játékosokat szerződtessünk, azonban a BVSC mindig igazi nevelőegyesületnek számított. Ragaszkodunk a filozófiánkhoz. A jelenlegi tizenhatos keretünkből tizenketten a Szőnyi úton kezdtek vízilabdázni…

? A tavalyi hazai rendezésű vizes vb-n ezüstérmet szerzett Török Béla tapasztalata nyilván sokat segít.

Sz.L: Béla korábban is ért el sikereket a válogatottal, amikor még Szegeden játszott. Már önmagában a jelenléte is sokat segít a társainak.

? Mire számít a bajnokság folytatásában?

Sz.L: Játéktudásunk alapján az 5-8. hely valamelyikének megszerzése várható el tőlünk. Természetesen azért senki ellen sem feltett kézzel szállunk vízbe.

Szóljon hozzá!