ZETApress

hírportál

Sportkavalkád a IV. Téli Sportválasztón

Január 27-én szombaton 10 és 17 óra között több mint 20 mozgásformát próbálhatnak ki az érdeklődők a Homoktövis utcai Vasas Jégcentrumban a IV. Téli Sportágválasztón, így mindenki megtalálja a neki való téli sportágat. Gyere el! Próbáld ki! Válassz! Mozogj télen is! ? kérik a szervezők.

A szombati ingyenes rendezvénnyel a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. szeretné felhívni a figyelmet, hogy mozogjunk télen is! A tízéves sportágválasztó rendezvények már hagyományos májusi és szeptemberi több mint 115 sportágat felvonultató Budapesti Nagy Sportágválasztó és regionális eseményei mellett a szervezők fontosnak tartják, hogy egy tematikus rendezvény keretében nagyobb teret adjon a télen gyakorolható sportágaknak.

A negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Téli Sportágválasztón az érdeklődők díjmentesen kipróbálhatják az Alpesi sí, Asztali hoki, Bob, Crokinole, Curling, Cyclocross, Dogscooterezés, Fakutya, Gyors-korcsolya, Hókorcsolya, Hoverboard, Jégkorong, Jégtánc, Kutyafaszán-hajtás, Kutyafogat-hajtás, Kutyás futás, Műkorcsolya, Nordic Walking, Rövid-pályás gyors-korcsolya, Segway, Snowboard, Szánkó, Szinkronkorcsolya sportágakat.

A megjelenő szakágak képzett edzők irányításával, interaktív tevékenységekkel kiegészülve, a készség és képesség felmérésétől a sportágválasztásig biztosítják a magas színvonalú feltételeket. A rendezvény fővédnökei: dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára és Orendi Mihály, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezető igazgatója, a MOB téli sportokért felelős alelnöke.

Az esemény 11 órai hivatalos megnyitója után, a rendezvényt egy igazán látványos program is színesíti, hiszen 12 órakor egy 20 perces jégkorong gálamérkőzésen szurkolhatnak a látogatók, ahol többek között pályára lép Hoffmann Attila, Horváth András, Horváth Gábor, Vereczkei Ákos, Kovács Kokó István, Foltán László, Ganxsta Zolee, Kiki, M. Nagy Richárd, Kiss Zoltán. A szervezők pecsételő füzettel is ösztönzik a közönséget a minél több sportág és kiállítói aktivitás látogatására, mellyel az élményeken túl, értékes nyereményeket is hazavihetnek a látogatók az ajándéksorsolásnak köszönhetően!

A Téli Sportágválasztó otthonaként a Vasas Jégcentrum szolgál, amely egy Közép-Kelet-Európában egyedülálló sportlétesítmény. A 2003-ban felépült jégcsarnok két nemzetközi szabványméretű jégpályával rendelkezik, így 3600 m2-es jégfelületet vehetnek birtokba a rendezvényre érkezők. A Vasas Jégcentrum könnyen és gyorsan megközelíthető Újpest felől a Váci út vagy a Külső Szilágyi út irányából, illetve Budáról a Megyeri hídon keresztül. Az autóval érkezőket nagyszámú, ingyenes parkoló várja.

A helyszín tömegközlekedéssel is számos módon elérhető a 14-es villamossal, 20-as, 30-as, 122-es vagy 296-os buszokkal, leszállni minden esetben a Homoktövis utcai megállónál kell! A Téli Sportágválasztó, mint ahogy a Nagy Sportágválasztó rendezvények mindegyike, díjmentesen látogatható, de regisztrációhoz kötött! A látogatói regisztráció és további információ weboldalukon és Facebook-oldalukon érhető el. A szervezők mindenkit szeretettel várnak január 27-én szombaton a IV. Téli Sportágválasztó díjmentes rendezvényre!

Szóljon hozzá!