ZETApress

hírportál

Regatta a Balatonon

Ötven magyarországi település mutatkozhat be a siófoki Nemzeti Regattán a nyár első balatoni fesztiválján! Ördög Nóra harmadszor is örömmel háziasszony az ország seregszemléjén! ? tudatta Mihalovics Dóra marketing vezető.

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) már tavaly novemberben hivatalosan is bejelentette, hogy idén is megszervezi a Nemzeti Regattát ? Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. Kijelölésre került már a kétnapos esemény időpontja is: június 9-10-én szombat-vasárnap várják a települési csapatokat, illetve a kilátogató érdeklődőket a jövőre várossá válásának 50. évfordulóját ünneplő Sófokra, a Balaton nyári fővárosába. Folyamatosan érkeznek a települési nevezések a kétnapos országos seregszemlére, melynek ismét Ördög Nóra lesz az egyik házigazdája. A 2017-es győztes Alsóörs polgármestere bízik benne, hogy harmadszor is dobogósok lesznek a települések vitorlásversenyében, ezzel még nagyobb figyelmet kaphat az utóbbi időben egyre népszerűbb Balaton parti település az utazni vágyók körében és a médiában is!

A települési nevezések folyamatosan érkeznek az ország különböző pontjairól, amely alátámasztja a szervezők azon célját, hogy a Nemzeti Regatta egy olyan országos seregszemle, ahol a Balatonra irányuló nyári reflektorfényben mutathatja meg az egész ország a saját helyi értékeit, miközben a közönséget szórakoztatva különböző versenyszámokban vesznek részt a települési csapatok. Az elmúlt két év is bizonyítja, mekkora településmarketing értékkel bír a kétnapos siófoki fesztiválon való színvonalas és színes települési megjelenés, gondoljunk csak a 2017-es évből a mohácsi busókra, a zirci betyárokra vagy a Borsod megyei apró falu ? Füzér ? sikerére a vitorlásversenyben. Idén 50 települést látnak vendégül a szervezők Siófokon, ezzel is ünnepelve és megtisztelve Siófok várossá válásnak 50. évfordulóját.

Idén már biztosan találkozhatunk a települések sorában új bemutatkozóként Tolna városával és Nagykőrössel, de biztosan itt lesz az elmúlt két alkalommal dobogós Csopak csapata és természetesen a házigazda, idén 50 éves Siófok városa is. A BAHART azt ígéri, hogy az ismét MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében szerveződő, a Magyar Vitorlás Szövetség szakmai koordinálásával rendezett családbarát fesztiválra még tartalmasabb, színesebb és izgalmasabb programokkal, valamint versenyszámokkal készül. Érdemes tehát már most Siófokra tervezni a hétvégét június 9-10-én, hiszen az eseményen fellép Király Viktor, a TNT, A Dal 2018-ba is bejutott Patikadomb-zenekar, valamint a vasárnapi záróbulin a Kowalsky meg a Vega gondoskodik a fergeteges hangulatról!

Ördög Nóri idén harmadik alkalommal vállalta az esemény háziasszonyi teendőit. Már tavaly nyáron is azt nyilatkozta a BAHART Fedélzeti Magazinjában: Nem kérdés, itt a helyem! Nórit elmondása szerint magával ragadta a rendezvény hangulata, a Települési Ízek Utcájában készülő különleges, helyi, tájjellegű ételek, a rendezvényre érkező csapatok felkészültsége, valamint az általuk képviselt település iránt mutatott büszkeségük. ? Kevés olyan rendezvény van, amelynek a fejlődését, növekedését a kezdetektől figyelemmel kísérhetem résztvevőként is. Óriási élmény volt látni, hogy milyen látványos fejlődésen ment át a Balaton szezonnyitó fesztiválja ? úgy, hogy már a legelsőt is hatalmas érdeklődés övezte. Még több település, még felkészültebb csapatok, még fergetegesebb hangulat ? én erre számítok a 2018-as Nemzeti Regattán, bár ez utóbbit már nehéz lesz tovább fokozni. Boldog vagyok, hogy ismét találkozhatunk Siófokon! ? lelkendezett Nóri. A tavaly novemberi előkészületekről idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!