ZETApress

hírportál

23. Kosárgála szombaton

23. All-Star Gála 2017.A 23. Kelet?Nyugat All Star Kosárlabdagálát rendezik meg szombaton 18 órától az újbudai Tüskecsarnokban, a mérkőzésen ezúttal is minden élvonalbeli klub képviselteti magát játékossal ? tudtuk meg délelőtt a Magyar Sport Házában Szalay Ferenctől.

A hazai szövetség (MKOSZ) elnöke hangsúlyozta, hogy a magyar kosárlabda évről évre egyre magasabb lépcsőfokra lép, s 2017. a sportág sikeréve, hiszen a férfi és a női válogatott is hosszú idő után egyszerre volt ott az Európa-bajnokságon. A klubcsapatok is sikeresen szerepelnek a nemzetközi kupákban, s a hazai bajnokságok is kiegyensúlyozottak. Szalay Ferenc a TippMix Kelet?Nyugat All Star Gálára rátérve színvonalas rendezvényt és felhőtlen hangulatot ígért, szerinte a gála a sportág igazi ünnepe lesz. A részletekről elmondta, hogy a Tüskecsarnok kapuit 14 órakor nyitják ki, a program 14:20-kor a kerekesszékesek bemutató mérkőzésével indul. Ezután 15:30-tól a férfi U20-as és az egyetemi válogatott csap össze, a rendezvényt ezúttal is ügyességi játékok és színes programok kísérik.

Szalay Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy a kulturális programot ezúttal a világhírű Experidance táncegyüttes Halftime show-ja jelenti majd a főmérkőzés szünetében, s ezúttal is megtartják a hárompontos dobó- és a zsákoló versenyt. Az MKOSZ első embere azt is hangsúlyozta, hogy a gála keretében miniszteri dicsérő oklevelet adnak át Tursics Sándornak, Ránky Mátyásnak és Mészáros Lajosnak, a magyar kosárlabdasport három kiemelkedő alakjának, emellett a megyei szövetségek is díjaznak fognak olyan szakembereket, akik helyi szinten sokat tettek a sportágért. Végül, de nem utolsósorban köszöntik majd az Európa-bajnokságon sikerrel szerepelt férfi felnőtt válogatottat is.

Kucsera József főszervező arról beszélt, hogy azért választották ismét a fővárost a gála helyszínéül, mert szeretnék fellendíteni a budapesti kosárlabdaéletet. Kiemelte, hogy az All Star Gála kezdő ötöseit ezúttal is a szurkolók állították össze, akiktől összesen 17.300 szavazat érkezett. A gála a hazai játékosoknak kikapcsolódás lesz, a külföldiek számára pedig presztízskérdést jelent a részvétel, mert bekerül a nacionáléjukba. A 3000 forintba kerülő jegyeket elővételben is, de még a rendezvény napján a helyszínen is meg lehet vásárolni.

Bejelentették továbbá, hogy a közönség internetes szavazatai alapján Kelet válogatottjának kezdő ötösét Kendrick Perry és Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj KK), Ivan Lilov (DEAC), Juhos Levente (Naturtex-SZTE-Szedeák) és Eilingsfeld János (Atomerőmű SE) alkotja, a vezetőedző Dragan Aleksic, míg a segítője Jakab Máté (Szolnoki Olaj KK) lesz. Nyugat kezdő csapatában Darrin Govens és Perl Zoltán (Falco KC Szombathely), Benke Szilárd (Zalakerámia ZTE KK), Lóránt Péter és Keller Ákos (Alba Fehérvár) szerepel, az együttest Gasper Potocnik és Hencsey Tamás (EGIS Körmend) dirigálja majd.

Szóljon hozzá!