ZETApress

hírportál

Várakozáson felül teljesítettünk!

Csapatunk a vb-dobogó 2. fokánMärcz Tamás szerint a közvélemény és a szakma szempontjából is várakozáson felül teljesített a magyar férfi vízilabda-válogatott azzal, hogy a második helyen végzett a tegnap véget ért 17. vizes vb-n. Csapata előző este a 0:4-es I. negyed után 8:6-ra kikapott a horvát válogatottól a vb-döntőben – láttuk a Rubin hajó fedélzetén.

A szövetségi kapitány ma délután a margitszigeti Danubius (volt Thermal) Hotelben gratulált játékosainak, akik szerinte emberfeletti teljesítmény nyújtottak. A csapat egyre egységesebb lett a torna során. Märcz Tamás úgy látja, a vb tanulsága az volt, hogy az emberelőnyös és emberhátrányos helyzetekben fejlődnie kell a magyar vízilabdának. A jövőt illetően kifejtette: augusztus 19-30-án Tajpejben az Universiadén fogja irányítani a magyar válogatottat, s elképzelhetőnek tartja, hogy hosszabb távon egy-két fiatal be tudja majd verekedni magát a nemzeti együttesbe. Jelenleg nem gondolkodnak abban, hogy külföldi játékosokat honosítsanak – felelte újságírói kérdésre.

Varga Dénes csapatkapitány hangsúlyozta, nehéz folyamaton ment át, amíg eldöntötte, hogy ezen a budapesti vb-n a válogatott rendelkezésére áll, de most úgy érzi, az a legésszerűbb, ha a következő nyarat pihenéssel tölti, mert nem szeretne felőrlődni. Ugyanakkor nem zárta ki, hogy később visszatér még a válogatottba. Ezzel kapcsolatban Märcz Tamás megjegyezte: neki egyetlen játékos sem jelezte, hogy lemondja a válogatottságot.

Nagy Viktor, a csapat All Star-válogatottba beválasztott kapusa azt mondta, bár a felkészülés elején aláírta volna a második helyet, még mindig csalódott, s az elvesztett vb-döntő óta nem alszik jól. – Büszke vagyok a csapatra, mert nehéz úton mentünk végig, de ebbe keserűség is vegyül, mert emlékszem, hogy mekkora örömet okoztunk a szurkolóknak akkor, amikor 2013-ban megnyertük a világbajnokságot, és mekkora szeretet áradt tőlük felénk. Ez azért nem ugyanaz az érzés – fogalmazott a kapus. Erdélyi Balázs is elismerte, hogy még tombol benne a csalódottság, mert nagyon közel voltak a világbajnoki aranyéremhez, ugyanakkor büszkén és boldogan gondol vissza az elmúlt két hétre.

Vámos Márton, akit a vb legértékesebb játékosának választottak, úgy fogalmazott: nem lett volna nagyobb büszkeség annál, mint amit akkor érzett volna, ha megnyerik a vb-döntőt. – Rio után visszaküzdöttük magunkat az elitbe, a görögök elleni győzelem után örömérzet fogott el, de a döntő óta túlnyomórészt csalódottság van bennem – jelentette ki Vámos, aki szerint sokat kell majd dolgozniuk azon, hogy kiderítsék, mi okozta a horvátok elleni mérkőzés elején tapasztalt rövidzárlatot. A játékos köszönetet mondott a szurkolóknak, akiktől annyi üzenetet és biztatást kaptak, hogy az valósággal besegítette őket a döntőbe.

1 hozzászólás

  1. Szép volt a fiuk teljesítménye!!! Gratulálunk a szurkolók nevében is a kapitánynak és a játékosoknak egyaránt. Csak így tovább az olimpiáig!

Szóljon hozzá!