ZETApress

hírportál

Étkezősátor az EYOF-on

Napok óta készen áll az a hatalmas sátor, ahol a fiatal sportolók és az őket kísérők étkeztetését biztosítják. Naponta 1200-an étkezhetnek egyszerre a győri Széchenyi István Egyetem mellett kialakított étkezősátorban az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál alatt ? tudatta Pelikán Andrea sajtóreferens. Fotóink Marcali Gábor felvételei.

A 140 méter hosszú 30 méter széles óriás létesítményben reggelit, ebédet, vacsorát biztosítanak a sportolóknak, valamint a csapattagoknak. A 4200 négyzetméteres sátor étterme mellett az Olimpiai faluban, egy 60 méter hosszú, 30 méter széles, 1800 négyzetméteres sátor épült, melynek éttermében azonos színvonalon biztosítják az étkeztetést a sportolóknak, valamint az őket kísérő csapatnak.

Az éttermekben minden esetben feltüntetik az ételek kalóriatartalmát, valamint az egy adagban található fehérje, szénhidrát, só, cukor mennyiségét, valamint jelölni fogják, hogy miben található laktóz, glutén, azoknak, akik érzékenyek ezekre az összetevőkre. A legkorszerűbb konyhatechnikai eszközökkel felszerelt építményekben több százan dolgoznak majd naponta azon, hogy mindenki magas színvonalú ellátásban részesüljön.

Szóljon hozzá!