ZETApress

hírportál

A verhetetlen Törzsfejlődés

Evezős döntőAz idei tiszaújvárosi sport és kulturális eseménysorozat második napján a Dísztavon megrendezett evezősverseny jelentett újabb tombolaszelvény gyűjtési lehetőséget a hét tagú hajóegységeknek ? tudatta Szűcs István sajtóreferens.

A győzelmet a Törzsfejlődés gárdája harcolta ki, melynek tagjai a döntőig magabiztosan meneteltek, ám ott kiélezett csatára kényszerültek a Szállítók ellenében, ám így is sikerült megvédeni címüket. A 19. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét vasárnapi, Borsodi Sör Est névre keresztelt napja a nagy hagyományokkal rendelkező Bogratlon Bográcsfőző Fesztivál elnevezésű gasztronómiai vetélkedővel indult.

A Dísztó körül kialakított nem kevesebb, mint 45 főzőhelyen 10 órakor, egyszerre lobbant fel a láng, hogy ezt követően minden egység saját titkos receptje alapján készítse el az aktuális finomságokat. Az Év borásza-címmel is büszkélkedő Babits László, valamint három kiváló mesterszakács, Magos Zoltán, Jeney Lóránt és Jeney Tamás alkotta zsűri ? a Számadó zenekar utcazenészeinek kíséretében járta sorra a csapatokat, majd a végén, hosszas tanakodás után döntöttek a legjobb ételekről. Első helyezést ért el, így az Arany-bogrács nyertese lett a PH Team, mely marha-pörköltöt készített. Második lett és a Babits Pincészet borválogatását vihette haza a Nagyiványi betyárok együttese, mely betyárpecsenyével és kolbászlevessel rukkolt elő. A képzeletbeli bronzérem és a Scarpa Étterem utalványa az Énekszó Baráti Kör csapatáé lett, mely a Hely Berci káposztát főz fantázia nevű ételt hozta össze bográcsában.

Evezéssel gyűjtötték a tombolaszelvényeket

A tömegsport-események teljesítéséért járó ? a szombati futás utáni ? második tombolaszerzési lehetőséget a 11:30-kor, az előfutamokkal elkezdődött evezősverseny jelentette. A belváros központjában található Dísztavon a hét tagú lapátos alakulatok ? összesen 32 egység nevezett ? páros-csatákban döntötték el a továbbjutás sorsát. A sorsolás szeszélyének betudhatóan már a legjobb 16 között szembe került egymással két, a győzelemre is esélyes hetes, a címvédő Törzsfejlődés és a Szonda Kornélia többszörös világ- és Európa-bajnok kajakossal erősített Emlékezetből evezünk különítmény. Ebből a küzdelemből az előbbiek jutottak tovább, akik ezt követően meg sem álltak a döntőig. A másik ágon a Bán Csaba vezette Szállítók vitézkedtek, olyannyira, hogy ők harcolták ki a fináléban való indulás jogát. Az első helyért vívott csatában az összeszokott, rutinos, zömében kajakos és kenus tagból álló Törzsfejlődés szoros csatában, de maga mögé utasította a Nagyhét logisztikai csapatából verbuválódott, rendkívül erős, de kormányos poszton kissé bizonytalan Szállítókat és újra nyert. A bronzcsatában a Lubie Cipki könnyed győzelmet aratott a Fiúk, Lányok és Kőszegi Ákos elnevezésű alakulattal szemben.

A kora esti kulturális programban, a KreAktív-színpadon előbb a Tom Lumen, majd a 5 Amper formáció muzsikált, este pedig olyan legendák szórakoztatták a Főtéren összesereglett hatalmas tömeget, mint Deák Bill Gyula és Földesi László a Bill és Hobo újra együtt szuperprodukcióval.

A hétfői folytatás

A Nagyhét mai Inno-Comp napján a Sajó Jazz Band hangolja futásra a sportbarátokat, akik 18 órától, a Hotel Civis Phőnix elől rajtolhatnak el, hogy teljesítsenek 2 km-t a hétvégi 21. ITU Triatlon Világkupa és a 12. ETU Triatlon Junior Európa-kupa futópályáján. A teljesítésért szintén jár majd a tombolaszelvény, mellyel a szerencsések a július 23-i vasárnapi sorsoláson értékes sportszereket, ajándékcsomagokat nyerhetnek. 18:30-tól a Dynamite Dudes, majd este 8 órától a Paddy and the Rats dübörögteti meg a Kreaktív-, illetve a nagyszínpad hangládáit.

Szóljon hozzá!