ZETApress

hírportál

Éremért hajtanak pólósaink

Pólócsaták medencéjeMind a magyar férfi, mind a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya érmet vár csapatától a hazai rendezésű világbajnokságon ? tudtuk meg a délutáni sajtótájékoztatón a margitszigeti Danubius Health Spa Resort Budapest (volt Thermal Hotel) Jázmin-termében.

Bíró Attila, az Európa-bajnoki címvédő női együttes szakvezetője a sajtótájékoztatón kiemelte, a korábbiaknál nehezebb, keményebb és hosszabb felkészülésen van túl a gárda, amely megítélése szerint ott lehet az első háromban az Egyesült Államok és Görögország társaságában. Alakulatának vasárnapi első csoportellenfeléről, a japán csapatról azt mondta, nem vehető félvállról, a francia kötelezően legyőzendő rivális, a legnehezebb csoportmeccs pedig a hollandok elleni lesz. Kitért arra, hogy a magyar együttes alapvetően nem változott a tavalyi olimpiához képest, két vb-újonc szerepel a Margitszigeten, a csapattá érésben jó úton járnak, kirobban erőben vannak a lányok, és még tovább is javulhatnak a következő napokban.

A társak képviseletében Takács Orsolya világ- és Európa-bajnok azt hangsúlyozta, hogy nagy várakozással tekint ő maga is a hazai rendezésű vb elé, az Eb-aranyérmes Antal Dóra pedig azt emelte ki, hogy nagyon jó és hasznos volt az e heti egri két-kapuzás az olimpiai aranyérmes, világbajnoki címvédő amerikaiakkal. A nők számára a japánokat követően Hollandia és Franciaország legjobbjai következnek a csoportkörben, a férfiak Ausztrália után Olaszország és Franciaország válogatottjával szállnak vízbe.

Märcz Tamás, a férficsapat szövetségi kapitánya azt emelte ki, hogy e tisztségében első világeseményére készül és nagy lehetőséget lát abban, hogy hazai közönség előtt szerepelhet a nemzeti válogatott. Megjegyezte: nála Szerbia, Olaszország és Magyarország dobogóesélyes. A hétfői vb-nyitány, az ausztrálokkal vívandó meccs előtti helyzetről szólva a szakember úgy fogalmazott, hogy még sok megoldandó feladat van, taktikai, technikai, vagy éppen a megfelelő formaidőzítés. Hozzátette: egy kis izgatottságot érez, olyanok a játékosok, mint a visszatartott versenylovak, de van még két-három nap, s ennek megfelelően haladunk.

A csapat legfiatalabbika, az első vb-szereplésére készülő Manhercz Krisztián elmondta: soha nem volt az az izgulós fajta. ? Most sem izgulok, motivál a hazai közönség, és az is, hogy a családom, a barátaim és a magyar szurkolók előtt, telt-házas meccseken bizonyíthatunk! ? jelentette ki. Gór-Nagy Miklós, a válogatott egyik legidősebb, vb-aranyérmes játékosa arról beszélt, hogy a második világbajnoki cím megszerzése számára magasztos cél. ? Jelenleg azonban az ausztrálokkal foglalkozunk, s a részcélokkal haladunk a nagyobb cél felé. Először a csoportot szeretnénk megnyerni, és még előtte az ausztrálokat szeretnénk egy jó meccsen megverni! ? mondta.

Szóljon hozzá!