ZETApress

hírportál

Budaörsről Tapolcára

Vespa robogóAz egy hete bejelentett dél-budai Savoya Park melletti helyett a budaörsi Diego melletti parkolóból indult el ma reggel több száz kilométeres útjára a II. Motoros Borok Útja Rallye félszáz fős mezőnye. Létszámuk tehát megegyezett a tavalyi első motoros rallye-n indulókéval, ám a mezőny fele kicserélődött.

A résztvevők több mint fele elfogadta a szponzor NETMOTO Kft. Vespáit, míg a többiek saját nagy teljesítményű motorcsodáikon keltek útra. Zömük egyedül ült motorra, de néhányuk utast is vitt magával. Napközben nemcsak a sofőröknek, de utasaiknak sem szabad alkoholt fogyasztani!

A rajtra dr. Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára és meglepetésként Erdei Zsolt, a MÖSZ elnöke adta meg a jelet. Madár csak az utolsó percekben érkezett, Judy nem volt vele. Kérdésemre elmondta, hogy siet vissza a TV2 stúdióba, ahol folytatják a gyakorlást a Nagy Duett döntőjének 2. fordulójára. Vasárnap este végre kiderül, hogy ők, vagy a másik 3 páros ? Janicsák Veca és Simon Kornél, Mádai Vivienn és Csipa, vagy Ábel Anita és Emílió ? valamelyike nyeri meg a tízhetes versenysorozatot.

A rajt után máris egy rövid szakaszt kellett teljesíteni a versenyzőknek a 7 másodperces szintidőt minél jobban megközelítve. Tavaly ez versenyen kívül az egyik motoros rendőrnek sikerült, ám ők most nem voltak itt. Hiányzott a fővédnökök sorából Pintér Sándor belügyminiszter is. Helyét Fazekas Sándor agrárminiszter mellett Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter foglalta el. Mentőmotoros viszont idén is van és mentőautó is kíséri a mezőnyt.

A versenyzők ma és holnap öt-öt pincészetet látogatnak meg a Balatoni Borvidéken. Ezekben ügyességi feladatok is várják őket és felvételeket is kell készíteniük erről okos-telefonjaikon. A kora délutáni cél mindkét nap a tapolcai Hotel Pelion, ahol bőven lesz lehetőségük borkóstolásra és ahol az elkövetkező két éjszakát is töltik. A szombat délutáni díjátadót követően egy vasárnapi élménymotorozás után indulnak haza.

Megay Róbert Pétertől, a Szervezőbizottság elnökétől megtudtam, hogy augusztus 25-27-én autókkal folytatódik a nyugat-magyarországi és kelet-ausztriai borvidékek megismerése: a XXII. Magyar Borok útja Rallye a Soproni és a határon túli Burgerlandi Borvidékre megy, jelentkezni a honlapjukon még lehet! Részletei később kerülnek ismertetésre sajtótájékoztatóikon.

1 hozzászólás

  1. Janicsák Veca és Simon Kornél nyerte a Nagy Duett 5. szériáját ? láttuk a TV2 élő adásában. 2. Mádai Vivienn és Csipa, 3. Judy és Erdei Zsolt, 4. Ábel Anita és Emílió lett a tízhetes sorozat 12 induló párosa közül. Madár a 2000-s Sydney-i középsúlyú olimpiai bronzérme után ma is a dobogó 3. fokára állhatott.