ZETApress

hírportál

Pódiumedzés a BS-ben

Egy ponton módosult a szerelosztás a pénteken kezdődő 33. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságon induló magyar versenyzőknél ? hangzott el a mai pódiumedzés után megtartott déli sajtótájékoztatón a Sportaréna Médiatermében. Az előkészületekről idekattintva olvashatunk.

Pigniczki Fanni a szalag mellett labdával is indulhat, így ő is két szerrel lép szőnyegre a Papp László Budapest Sportarénában, akárcsak Váray Míra, aki karikával és buzogánnyal versenyez majd. Kis Alexandra esetében nincs változás, őt mind a négy szerrel láthatjuk a hétvégén. Deutsch-Lazsányi Erika, az MRGSZ technikai bizottságának vezetője elmondta, hogy a változtatásra a világkupa-sorozat szófiai állomása után, szakmai okok miatt került sor. Hozzátette, eredményes felkészülésen van túl a válogatott. ? A junior kézi-szercsapat tagjai és a felnőtt egyéni tornászaink is maximálisan felkészültek a kontinensviadalra. Szeretnék hibátlan gyakorlatokat látni a szőnyegen! ? nyilatkozta. Magyarországot csapatversenyben a 10-12. helyre várja, valamint szeretné, ha junior-csapatunk bejutna a vasárnapi döntőbe. ? Az lenne a hab a tortán, ha a jövő évi egyéni Európa-bajnokságra kvótát tudnánk szerezni! ? tette hozzá, melyhez a nem hivatalos összetett sorrendben a 24 között kell végezni!

Körmendy-Ékes Judit, az MRGSZ elnöke hangsúlyozta, hogy a sportélményen túl további programokkal is kívánják szórakoztatni a közönséget. ? Anélkül, hogy bármilyen konkrétumot elárulnék, kijelenthető, mindenki jól fog szórakozni a verseny ideje alatt az arénában. Különösen a vasárnapi gála nyújt majd olyan élményt, amire sokáig emlékezni fog a közönség ? tette hozzá.

Altorjai Sándor szerint Magyarország rendezőként a hétvégén ismét bizonyítani fog. ? Több mint harminc ország versenyzői lépnek majd szőnyegre az előttünk álló hétvégén. Ekkora sportolói létszámot koordinálni, kiszolgálni nem kis feladat ilyen nagy médiaérdeklődés mellett. A szervezőbizottság az elmúlt hónapokban sokat tett azért, hogy sikeres legyen ez az Európa-bajnokság ? mondta a Magyar Torna Szövetség főtitkára. Kovács Andrea versenyigazgató arról számolt be, hogy a résztvevők zöme már Budapesten tartózkodik. ? Már csak a szomszédos országokból várunk egy-két delegációt. Csütörtökön is egész nap zajlanak majd a pódiumedzések, hogy aztán péntektől megkezdődjön a verseny ? közölte.

Komoly nemzetközi médiaérdeklődés lesz az Arénában: a pénteken kezdődő kontinensbajnokságra 19 országból érkeznek újságírók fővárosunkba. A magyar tudósítókon kívül a legnagyobb számban az olaszok lesznek jelen a Papp László Budapest Sportarénában, őket követik az oroszok és a franciák, de érkeznek újságírók többek között Németországból, Bulgáriából, Észtországból, Finnországból és az Amerikai Egyesült Államokból is. A három versenynapról, és az az azt megelőző pódiumedzésekről közel száz újságíró tudósít majd.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Aslv8cIezJ4[/youtube]

A magyar lányok még lélegzetüket kapkodva jöttek a hivatalos sajtótájékoztatóra, hiszen négy perccel a pódiumedzés után már jelenésük volt ? még ők is szokták a rendkívül látványos kulisszákat és a hatalmas teret a csarnokban. ? Nagyon örülök, hogy lehetőségem lesz még egy szert bemutatni hazai közönség előtt. Mindkét gyakorlatomban előfordultak kisebb hibák a pódiumedzésen ? elég izgatott voltam és vártam, hogy elkezdhessem, de kicsit szokatlanok voltak még a körülmények ? mondta Pigniczki Fanni.

? Elképesztő érzés volt kilépni az Arénába, már hátul alig vártam, hogy kiléphessek a versenyszőnyegre. Az elején nagyon jól ment, aztán kicsit szétestem a végére, a szalaggyakorlatom nem sikerült a legjobban ? de hatalmas élmény volt. Magamtól tökéletes gyakorlatokat várok, és személy szerint nagyon örülnék, ha szombaton az esti programban, a legjobbak között szerepelhetnénk, illetve sikerülne kvótát szerezni a TOP 24-es Eb-re. No meg szeretném élvezni az egész versenyt ? mondta Kis Alexandra.

? Hátul, a gyakorlásnál nagyon jól ment, nagyon sok energiát éreztem magamban. Talán túlzottan is fel voltam pörögve, ezért csúszhattak bele rontások a pódiumedzésbe, a buzogánygyakorlatomat másodszor is meg kellett csinálnom, és érzésem szerint akkor már ki tudtam javítani a hibákat. Két szerrel nyugodtabban tudok készülni, biztosabb vagyok ebben a két gyakorlatomban. Nagyon jó a világítás, nem tűznek a szemünkbe a fényszórók, ez óriási segítség nekünk ? árulta el Váray Míra.

Fontos a szépség

? Hogyan került közel a sportághoz? Talán korábban aktív versenyző volt? ? kérdezte a sajtótájékoztató után Takács Gábor dr. Körmendy-Ékes Judittól, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnök-asszonyától.

K-É.J: Nem űztem a ritmikus gimnasztikát, jogász végzettségemet viszont nagyon jól tudom hasznosítani a szövetség elnökeként, sőt a marketing munkában is részt veszek.

? A szertornát sokan ismerik nálunk. Magyar Zoltán, Berki Krisztián, Borkai Zsolt vagy éppen Ónodi Henrietta olimpiát is nyert. De vajon az RG mennyire népszerű?

K-É.J: Azt hiszem, önmagáért beszél az a tény, hogy ma Magyarországon 42 rg-szakosztályban folyik magas színvonalú szakmai munka. Budapesten kívül elsősorban Pécs és Szombathely számít igazi fellegvárnak.

? Milyen eredményt vár a mieinktől a hétvégi Európa-bajnokságon?

K-É.J: Azt hiszem felelőtlenség lenne részemről jósolni. Az biztos, hogy látványos, szép gyakorlatokat láthatnak a szurkolók a helyszínen, illetve a televízió nézők. Egyébként már a versenyzők ruhája is igazi esztétikai élményt nyújt. Azt gondolom, hogy a szépség a sportban is nagyon fontos!

1 hozzászólás

  1. Sikeres Európa-bajnokságot rendezett Budapest. Az elmúlt hétvégén a 33. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságon induló magyar versenyzők és a szervező bizottság is várakozáson felül teljesített. Hálás vagyok, hogy ennek az Európa-bajnokságnak részese lehettem ? kezdte összegzését Körmendy-Ékes Judit, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke. ? A versenyzőink az edzők és a szakmai stáb is jól vizsgázott a hazai rendezésű Eb-n, a szervező bizottság a sajtócsapattal karöltve pedig minden várakozást felülmúlva bonyolította le minden idők egyik legjobb világversenyét ebben a sportágban. A visszajelzések legalábbis erről szólnak. Színvonalas versenyeket láthatott a közönség, a gála olimpiai nyitó-, vagy záróünnepség szintjén volt. Sikerült mindent úgy előkészítenünk, ahogy az az előzetes tervek során megfogalmazódott, a felmerülő nehézségeket pedig a szervező bizottság pedig kiválóan kezelte ? mondta dr. Körmendy-Ékes Judit.