ZETApress

hírportál

Sportújságírók Győrött

Mohay BenceElismerést kapott Mohay Bence, Molnár Mátyás és a Körkapcsolás. Mohay Bence, az M4 Sport kommentátora/műsor-vezetője Németh Gyula-díjat, Molnár Mátyás, az M4 Sport műsor-vezetője Gyulai István-díjat vehetett át tegnap este a győri Városháza Dísztermében, a magyar sportújságírók kongresszusán.

A harminc éven aluli sport-újságíróknak járó elismerést 23. alkalommal adták át, de most első alkalommal a Magyar Sportújságírók Szövetsége kongresszusán. Mohay Bencének a díjat Németh Gábor, a Németh Gyula-díj Alapítvány alapítója, a névadó fia nyújtotta át Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke társaságában. Gyulai István-díj kitüntetést vehetett át Molnár Mátyáson kívül a Körkapcsolás című rádióműsor szerkesztőségének képviseletében Virányi Zsolt és Szabó Szilárd, valamint Kun Zoltán, a Nemzeti Sport szerkesztője, Papp Győző, a Kisalföld sport-rovatvezetője, Süli Róbert, a Dél-Magyarország sport-rovatvezetője, Zádor Péter sportfotós és Zsoldos Barna, a Nemzeti Sport újságírója.

Feleki László-díjat kapott Bálint Mátyás, a Nemzeti Sport fő-munkatársa és Gazdag József felvidéki sportújságíró. Életmű-díjat ítéltek oda Kiss Lászlónak, a Magyar Hírlap sportrovat-vezetőszerkesztőjének és Oroszhegyi Károlynak, a Nemzeti Sport nyugdíjas olvasószerkesztőjének. Nívódíjat kapott Martí Zoltán, az M4 Sport szerkesztő-riportere; Csillag Péter, a Nemzeti Sport fő-munkatársa; Lakat T. Károly sportújságíró; Szabó Gábor, a Nemzeti Sport olvasószerkesztője; Szaniszló Róbert sportfotós; valamint Tóth Anita, a Nemzeti Sport rovatvezetője. Az elismeréseket Szöllősi György mellett Novotny Zoltán, az MSÚSZ tiszteletbeli elnöke és Mravik Gusztáv alelnök nyújtotta át.

Kulcsár Krisztián, a MOB május 2-án megválasztott elnöke a kongresszuson partnerséget kínált a sport-újságíróknak. Hangsúlyozta: közös a céljuk, mégpedig az, hogy minél több kommunikálható magyar sportsiker legyen. Az elnök egyben bejelentette, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság – a labdarúgó- és a kosárlabda-szövetség után – csatlakozik a magyar vonatkozású versenyekről tudósítani kívánó sportújságírók utazási és szállásköltségeihez hozzájárulást biztosító Csillag Imre Ösztöndíjprogram (CSIÖP) támogatóihoz.

A rendezvényen megjelent Ambros Martin, a Bajnokok Ligáját május 7-én harmadszor megnyerő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának vezetőedzője. A spanyol szakember elmondta: mostani győzelmük alapját abban látja, hogy játékosai kiéheztek a sikerre, illetve idén mentálisan minden eshetőségre alaposan felkészülten érkeztek a Final Fourra. Arra a csíkszeredai sajtókérdésre, hogy miként tudja összeegyeztetni a román szövetségi kapitányi megbízatását itteni edzősködésével azt felelte: mivel játékosként nem tudott válogatott lenni, mindig vágyott arra, hogy szövetségi kapitányként is komoly sikereket érjen el, ám fő tevékenységének győri munkáját tartja.

Az MSÚSZ közgyűlésén Lantos Gábor minap lemondott elnökségi tag helyére a január 23-án az Etikai bizottságba választott Vámos Tamás került, utóda Béres L. Attila lett ugyancsak egyhangú szavazással. Az elnökségi beszámolóra viszont megint egy NEM szavazat érkezett: tagtársunk újra nehezményezte, hogy akkreditáció hiányában nem készíthetett közös fotót a január 12-ei gálán a családi albumba a külföldi díszvendéggel. Válaszában Szöllősi elnök újra elmondta, hogy jövőre sem akar ezen változtatni, mert tudósítani a nézőtéren laptopon és otthon az élő tévéközvetítésből is lehet. Bejelentette továbbá, hogy szövetségünk újabb két évre megállapodott arról, hogy az M4 Sport lesz Az Év Sportolója Gála közvetítője és névadó szponzora. A 60. Gála 2018. január 11-én csütörtökön este lesz a Nemzeti Színházban, a jövő májusi sport-újságírói kongresszust pedig a Keleti Régióban: Kecskeméten rendezzük.

Apropó, díszvendég! A Lemezbörze munkatársai nem sportújságírók, nem tagjai szövetségünknek, így sajtóakkreditációért sem folyamodtak. Kinyomozták viszont, hogy Claude Mekelélé francia labdarúgó a január 12-ei gálát megelőző napon érkezik Ferihegyre, ezért elébe mentek a repülőtérre. Elkészítették vele az interjút és a fotót a következő lapszámukba és dedikáltatták vele a legújabb kiadványukat. Ők dolgozni akartak és tettek is érte ahelyett, hogy otthon várták volna a sült galambot! Persze könnyebb duzzogni és másokat hibáztatni a magunk tehetetlenségéért!

Szóljon hozzá!