ZETApress

hírportál

Egygólos Fradi-vereség a BL-ben

A Fradi küzd a BuducsnoszttalA szokásos telt ház és fantasztikus hangulat fogadta a Fradi kézis lányait szombaton az Elek Gyula Arénában. A zöld-fehérek utolsó középdöntő csoportmeccsüket vívták a montenegrói Buducsnoszt Podgorica ellen, amely korábban már elhódította a legrangosabb európai trófeát.

Rémálomként indult a mérkőzés, hiszen a 9. percben már 4:0-ra vezettek a vendégek. Elek Gábor időt kért, ez használt, mert a 18. percben már Fradinál volt az előny: 5:4. A félidő hátralévő részében fej-fej mellett haladtak a csapatok. Szünetben a Podgoricánál 9:8-ra vezetett.

Szünet után egyre feszültebbé vált a hangulat. A vendégek a 41. percben négy góllal elhúztak: 15:11-re, öt perccel később pedig 17:13-ra vezettek. Kovacsics Anikó az 50. percben hetesből betalált és ezzel két gólra zárkózott az FTC. Nem ízlett nekik a Buducsnoszt kemény védekezése és bár a hajrában egy gólra megközelítették ellenfelüket, öldöklő küzdelem után a montenegróiak egyetlen góllal, 24:23-ra megnyerték a mérkőzést. Jovanovic bizonyult a zöld-fehérek legeredményesebb játékosának 6 góljával, Zácsik és Kovacsics pedig 5-5 alkalommal, talált a hálóba.

Elek Gábor elégedett

Mivel a macedón Vardar Szkopje magabiztosan, 36:26-ra legyőzte a német Thüringer HC-t, a Fradi vereségével 2. lett mögötte a csoportjában. Az csak holnap derül ki, hogy a dán Midtjylland vagy a címvédő román CSM Bucuresti lesz-e az ellenfele a negyeddöntőben. ? Másodikként zárta a középdöntő küzdelmeit a Fradi. Ez mindenképpen előrelépést jelent, hiszen tavaly harmadikok lettek ? kezdte Takács Gábor a beszélgetést.

E.G: Igen és játékban is fejlődtünk. Elégedett vagyok, nem gondoltam, hogy négyszer nyerünk a középdöntőben és csak egyszer kapunk ki, bár ez a mai vereség azért fájó.

? Annál is inkább, mert egy hónappal ezelőtt idegenben kiütötték a Podgoricát. 33:25-re nyert a Fradi.

E.G: Akkor minden bejött, ma pedig nem tudtuk tartani a Buducsnoszt két világklasszisát: Bulatovics és Neagu is 7-7 gólt dobott. Ezzel együtt megdicsértem a lányokat a meccs után, mert nagyot küzdöttek. Ma ennyire futotta.

? Mit vár az áprilisi negyeddöntőtől?

E.G: Még nem tudom, hogy ki lesz az ellenfelünk, de nagyon szeretnénk végre bejutni a Final Fourba!

1 hozzászólás

  1. A negyeddöntőben a Fradi a Bukaresttel, a Győr pedig a Metz-cel találkozik. Mindkét magyar csapat idegenben kezdi a párharcot. A további párosítás: Midtjylland?Vardar Szkopje és Podgorica?Larvik. A négyes döntőt május 6-án szombaton és 7-én vasárnap rendezik a Papp László Budapest Sportarénában.