ZETApress

hírportál

SEAT-tal a téli olimpiára

Nyolc SEAT autót vehettek át a jövő héten kezdődő rotterdami világbajnokságra készülő magyar rövid-pályás gyorskorcsolyázók délután a Városligeti Műjégpálya előtt. Rendszámaik -027-től -035-ig sorban követték egymást, ám a -034 véletlenül kimaradt.

Néhány éve még csak reménykedtünk benne, de ma már sok esetben a világ nézi a mi hátunkat. A sikeres olimpiai részvételhez a SEAT márka az első szponzorunk, aki segítséget nyújt a vezetésben. Nagyon örülünk, hogy a világ vezető autógyártója a világ egyik vezető rövid-pályás gyors-korcsolya csapatát választotta. Fiatal versenyzőinknek útravalóul a következő tanácsot adnám, amit anno a Trabant 601 Limuzin Special használati utasításában lehetett olvasni, amelynek első pontja arra hívta fel a figyelmet, hogy az autó gyors és korszerű konstrukció, de ez nem szabad, hogy felelőtlenségre csábítson. A SEAT Leon esetében mindez hatványozott értelemben igaz – jelentette ki a Műjégpálya Dísztermében Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke.

Papp Zoltán, a SEAT márkaigazgatója arról beszélt, hogy három-négy éve kezdődött ez az együttműködés, továbbá abbéli reményét fejezte ki, hogy a mostani lépéssel segítik megteremteni azt a hátteret, ami elengedhetetlen a kiváló eredményekhez. – Ez a megállapodás illik a szponzorációs stratégiánkba – mondta Papp Zoltán és hozzátette: jól szoktak választani, Kovács Katalin korábbi kajakozót és Cseh László úszót is támogatják.

Orendi Mihály, a MOKSZ ügyvezető igazgatója elárulta, hogy decemberben még csak öt autó használatba vételéről volt szó, de a jól sikerült januári Európa-bajnokságnak köszönhetően végül nyolc szerepel a támogatói szerződésben. Kérdésemre hozzátette, hogy az autókat a 2018-as téli olimpiáig kapták, de a szerződés korlátlan ideig meghosszabbítható. Szerinte Liu Shaolin Sándor még két további olimpián is indulhat.

Az említett 500 méteres címvédő elmondta, hogy ezen a szinten már minden apróságnak jelentősége van, az új autónak köszönhetően például több idő juthat majd az edzések közötti pihenésre, mert hamarabb ér haza. Vele együtt a szponzorációnak köszönhetően Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Bácskai Sára Luca, Knoch Viktor, Burján Csaba, Jászapáti Petra és Liu Shaoang vehette át a kulcsokat. Közülük a két utóbbinak még nincs jogosítványa, így a szezont követően szeretnék megszerezni azt. A magyar csapat jövő hétfőn utazik Hollandiába, ahol 10-én pénteken kezdődik a szezont lezáró világbajnokság.

Szóljon hozzá!