ZETApress

hírportál

Kercsó Árpád a Fradiban!

Kercsó ÁrpádAz utóbbi évek gyengébb szereplése ellenére a Fradi nyerte a legtöbb bajnokságot, szám szerint 25-öt. A zöld-fehérek szeretnék, ha a hokicsapat ismét a régi fényében csillogna. A remélt sikerek jegyében a legendás Kercsó Árpádot nevezték ki a szakosztály új utánpótlás szakmai igazgatójának.

Hudák Gábor, a jégkorongszakosztály szakmai igazgatója mérföldkőnek nevezte ezt a napot.? Volt szerencsém együtt dolgozni Kercsó Árpáddal a felnőtt-válogatottnál, és most végre sikerült leigazolni zöld-fehér színekbe. Személye és tudása, szakmai múltja garancia az előrelépésre ? mondta az egykori hokis. Arra is kitért, bízik benne, hogy továbbra is jól szerepel majd a MOL Liga negyeddöntőjében érdekelt felnőttegyüttes, amely kedden az egyik fél 4. győzelméig tartó párharcban idegenben került 1:0-s előnybe a címvédő és alapszakaszgyőztes DVTK Jegesmedvékkel szemben.

Pap Gábor, a klub sportigazgatóságának elnöke kiemelte, hogy az FTC életében nagyon fontos az 1928 óta működő jégkorongszakosztály. ? Gyakorlatilag mi vagyunk a legidősebb szakosztály a magyar jégkorong életében, és a legeredményesebb csapat is. Bízom benne, hogy Kercsó Árpád érkezésével az utánpótlás gondoskodni fog róla, hogy ez így is maradjon ? mondta. Kiemelte, hogy a közeljövőben sátras jégpálya épül az utánpótlás számára Ferencvárosban, míg a népligeti sportcentrum fejlesztésében az első ütemben meg fog épülni a klub jégkorongcsarnoka. ? Remélhetőleg három év múlva már ott játszhatja a felnőtt együttesünk hazai mérkőzéseit! ? tette hozzá.

? Gyerekkoromban a legnagyobb szerelmem a Ferencváros volt, a jégkorong és a foci. Olyan mérkőzésük nem volt, aminek ne hallgattam volna a rádiós közvetítését. Egyet sajnálok, hogy a szüleim nem élték meg ezt a napot, hogy a Ferencvárosnál dolgozhatok ? hangsúlyozta Kercsó Árpád a sajtótájékoztatón. A felnőtt jégkorong-válogatott utolsó magyar szövetségi kapitánya leszögezte: a 2004-es korosztálynál és a fiatalabbaknál csodát szeretne csinálni, s biztos benne, közös munkával garantált a siker.

Almássy Kornél, a szakosztály elnökségi tagja zárszavában hangsúlyozta: a 2011 óta dolgozó vezetés célja az volt, hogy lépésről lépésre javítsák a hokisok lehetőségeit. ? Óriási eredmény Kercsó Árpád érkezése, hiszen az utánpótlásban a jövőnk. Rendkívül lényeges az infrastruktúra fejlesztése is, így fontos lesz a jégsátor megépülése és a csarnok elkészülése is a jövőben! ? mondta el délután a Groupama Aréna III. emeleti 1-es Skyboxában.

Kercsó dicséretnek tekintette, ha szidták

Túlzás nélkül állítható, hogy Kercsó Árpád a magyar felnőtt válogatott utóbbi években elért sikereinek egyik megalapozója! ? Önt elsősorban utánpótlás edzőként tartják számon, de ért el sikereket a felnőttekkel is ? indította a beszélgetést Takács Gábor a sajtótájékoztató után.

K.Á: Amikor 1985-ben áttelepültem Erdélyből, egész kis gyerekekkel kezdtem foglalkozni. Jártam az iskolákat, próbáltam feltérképezni, hogy kiből lehet jó hokis. Olyan játékosokat neveltem, mint Ladányi Balázs, Szélig Viktor vagy Tokaji Viktor, akiket ma már mindenki ismer külföldön is. Ők is tagjai voltak az 1996-os csapatnak, amely Újvárosnak az első felnőtt magyar bajnoki aranyat szerezte csapatsportágban. Szövetségi kapitányként is tevékenykedtem: 1998-ban és 2000-ben is irányításommal jutott fel a válogatott az akkor C-csoportnak nevezett 3. vonalból a B-be.

? A Dunaferr edzőjeként hosszú évekig ádáz csatákat vívtak megyei riválisukkal, a Fehérvárral. Nyilván ebből is adódtak konfliktusai…

K.Á: Természetesen igazi presztízsmeccseket vívtunk a Volánnal. Arra mindenesetre büszke vagyok, hogy négy éven keresztül nem tudtak minket legyőzni. Ami a személyemet illeti, ott voltam szegény ifj. Ocskay Gábor temetésén, majd hét évig vezettem a róla elnevezett akadémiát Fehérváron.

? Ma is beszélt arról, hogy gyerekkora óta a Fradinak szurkol. Ezek után hogyan élte meg, hogy annak idején a zöld-fehérek kemény-magja kórusban szidta Önt?

K.Á: Dicséretnek tekintettem. A közönség általában azt ?találja meg?, aki valamit már elért.

? Hol lesz az a sátortetős pálya, ahol az FTC utánpótlás csapatai készülhetnek addig, amíg a tervezett jégcsarnok megépül a Népligetben?

K.Á: A Könyves Kálmán körúti Lurdy Ház mellett.

? Sokan felhánytorgatják Önnek, hogy nehéz ember.

K.Á: Lehet, hogy igazuk van. Bár én úgy érzem, hogy egyszerűen szigorú edző vagyok. Az élsportban csak kemény munkával lehet eredményt elérni.

1 hozzászólás

  1. A Ferencváros ? akárcsak kedden ? ma is 3:1-re (2:0, 1:1, 0:0) legyőzte a DVTK Jegesmedvék együttesét a jégkorong MOL Liga negyeddöntőjének 2. mérkőzésén, ezzel már 2:0-ra vezet. Az alapszakaszban a kiemelt ? s most hátrányban lévő ? miskolciak nyerték az egymás elleni mérkőzéseket.