ZETApress

hírportál

Mindenki lépett egyet

Csisztu Zsuzsa és Szöllősi György TápiószentmártonbanRendkívüli tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) tegnap délután a Vörösmarty utcai Sajtóházban, hogy az első alelnöki posztról nemrég lemondott Riskó Géza megüresedett helyét betöltsük. A 633 tagból hetvenen jelentünk meg a voksoláson.

Egyetlen jelöltből 68 igen és két tartózkodással dr. Csisztu Zsuzsát, az Elnökség tagját választottuk meg. Zsuzsa helyére Soproni Tóth Jánost, az Etikai bizottság tagját 66 igen, 1 nem és 3 tartózkodással választottuk az Elnökségbe. Mivel így az Etikai bizottság vált hiányossá, János helyére az első alelnöki kandidálástól korábban visszalépett Vámos Tamást választottuk 68 igen, 1 nem és 1 tartózkodással. 62 igen, 3 nem és 5 tartózkodással döntöttünk arról is, hogy az Elnökség és a tagság által egyszerű többséggel adományozott újságírói és sportolói-edzői kitüntetéseket az adományozó kétharmados többséggel visszavonhassa, ha a kitüntetett méltatlanná válik rá. 9 igen, 55 nem és 6 tartózkodással elvetettük azt a javaslatot, hogy a jövőben Az év sportolója gálára az Elnökség által összeállított tíz jelöltön kívül másokra is voksolhassunk.

A személyi kérdésekben kétszer is nemmel szavazó tagtársunk nehezményezte, hogy az előző tíz év gyakorlatától eltérően idén nem kapott regisztrálást a gálára. Javasolta, hogy minden sportújságíró alanyi jogon dolgozhasson ott és ne csak a sajtófőnök által kiválasztott kevesek! Szöllősi György elnök elmondta, hogy legalább hatvanan kaptak most is lehetőséget ? melyen jövőre sem akar változtatni! ?, de aki szavazott, rendezte tagdíját és részt vett a tavaly májusi tápiószentmártoni Közgyűlésen, az helyet foglalhatott a nézőtéren, laptopon ott is elkészíthette tudósítását, otthon vagy a szerkesztőségben az M4 Sport élő adásából is tájékozódhatott, s az interneten is folyamatosan láthatta az eredményeket. A szigorítással a sajtómunkásnak álcázott autogramvadászokat és a közös fotókat gyűjtögetőket akarták kiszűrni, melyekből a korábbi években jó néhány akadt. Megtudtuk továbbá, hogy az idei Sportújságíró-kongresszus május 15-16-án hétfő-kedden Győrött lesz, a 15-ei Közgyűlést pedig Borkai Zsolt polgármester, a MOB elnöke nyitja meg a Városháza Dísztermében.

Szóljon hozzá!