ZETApress

hírportál

Pólós-kosaras szolnoki barátság

Cseh Sándor vízilabda edzőTegnap este a Népligetben küzdelmes mérkőzésen 7:7-re végződött az FTC?Szolnok Magyar Kupa vízilabda negyeddöntő visszavágója. Mivel egy héttel korábban a Tisza-partiak hazai medencében 14:7-re legyőzték a Fradit, bejutottak a négyes döntőjébe, melyet december 17-18-án szombat-vasárnap rendeznek a Tüskeuszodában.

A Final Four további résztvevői: az Eger, az OSC és a Honvéd. ? Mennyire volt elégedett együttese játékával? ? kérdezte Takács Gábor Cseh Sándort, a szolnokiak vezetőedzőjét csapata továbbjutása után.

CS.S: Mivel a továbbjutás lényegében az első meccsen eldőlt, inkább a presztízs szempontjából volt jelentősége a visszavágónak. A Fradi ezúttal sokkal jobban játszott, 3:1-re és 7:6-ra is vezetett. Jó mérkőzésen mi is megfelelő teljesítményt nyújtottunk.

? Mit vár a négyes döntőtől?

CS.S: A kupa elődöntője és döntője is egy mérkőzésből áll, így erre a kérdésre nehéz válaszolni. Természetesen meg akarjuk szerezni a serleget. Az idei idény előtt az Egert, az OSC-t, a Ferencvárost és minket közel egyforma erősségűnek ítélt meg a szakma. Legnagyobb riválisaink közül most a Fradin már túljutottunk?

? Azért sokan most is Önöket tartják a legerősebb magyar csapatnak.

CS.S: Talán azért, mert a legutóbbi két bajnokságot megnyertük. Azt azért hozzáteszem, hogy négy világklasszis pólós távozott tőlünk nyáron, köztük a kétszeres olimpiai és világbajnok Madaras Norbert.

? Szolnokon a vízilabda mellett a férfi kosárlabda jelenti a minőségi sportot. Milyen a kapcsolatuk a kosarasokkal?

CS.S: Nagyon jó, mondhatom baráti viszonyban vagyunk az Olaj játékosaival és vezetőivel. Ha csak tehetjük, kijárunk egymás mérkőzéseire. Különösen szerb játékosaim imádják a kosárlabdát. Egyébként a város sportkarácsonyt szervez, amelyen a szurkolók mindkét csapat tagjaival találkozhatnak majd.

? Ön is pályázik a szövetségi kapitányi posztra. A kiírás szerint 2017. május 31-e után a kapitány főállásban látja majd el feladatát. Mint tősgyökeres szolnoki, nehéz szívvel hagyná ott csapatát?

CS.S: Többen indulunk harcba a szövetségi kapitányi posztért, ami érthető, hiszen a magyar válogatottat irányítani óriási megtiszteltetés! Egyébként könnyen elképzelhető, hogy akad nálam rátermettebb jelölt is? Kérdésére visszatérve, ráérek akkor foglalkozni az érzelmeimmel, ha Benedek Tibi utódja leszek.

Szóljon hozzá!