ZETApress

hírportál

Megnyílt a teniszakadémia

Ma délután 2 órakor Debrecenben teniszgála kezdődik. A sportesemény csúcspontja az 5 órakor kezdődő páros mérkőzés lesz, ahol újra összeáll a húsz évvel ezelőtti Roland Garros győztes Martina Navratilova ? Temesvári Andrea pár. Az amerikai versenyző már tegnap megérkezett, s megnyitotta Újbudán a Temesvári Andrea Tenisz Akadémiát.

A féléve átadott Sportmax komplexumban délután fél 4-kor előbb az újságírók kérdéseire válaszolt az ötvenedik életévét nemrég betöltött világnagyság. Megtudtuk, hogy egy éve visszavonult a tenisztől, s azóta férfias sportokat űz. Lovagol és jégkorongozik. Floridai lakosként ez utóbbira kevés a lehetősége, és síelni sem tud lakóhelyén. Jövőre az autóversenybe is belekóstol a Toyota Racing csapatában. Ott csak 190-nel mennek.

Negyedszázada felvállalta másságát, s ezzel akkor sok pénztől esett el, mivel egyik szponzora visszalépett, mondta el egy kereskedelmi csatorna riporternőjének kérdésére. Mégsem bánta meg a vallomást, mert azóta élhet teljes életet. Rajongói elfogadják így, aki meg nem, annak hiába is magyarázna. Sajnos nem beszélhetett arról az Interneten keringő információról, hogy egy utazási iroda leszbikusoknak hirdet hajóutakat a nevével, mert egy másik kérdező beléfojtotta a szót. Jó lett volna pedig megtudni, hogy a 25 évvel ezelőtti veszteség megtérülhet-e mostanában?

Az ékszerész is ajándékozott

A Caprice Magyarország képviselője egy 18 karátos arany ékszerrel lepte meg a bajnoknőt. A céget két hónapja mi is bemutattuk, amikor megnyitotta az Andrássy úti új ékszerszalonját. Azt a megnyitót is, meg a tegnapit is a REGŐ Kft. szervezte. Most is Regőci Attila volt a ceremóniamester, míg a háziasszonyi és tolmácsi teendőket leánya, Barbara látta el.

A rendezvényt ismét megtisztelte Izrael állam nagykövete. Több cégvezető is jelen volt, s ők a mai gála teniszütőjére licitáltak. A háromszázezer forintos kikiáltási ár csak négyszázezerig ment fel, s Klinger Ágoston PR-igazgató lett a boldog tulajdonos. Ez nagyjából kétezer dollárnak felel meg. Amerikában erről az összegről indulnak a licitek, mondta Martina, s volt már, hogy felment az ár húszezerig. Nagyobb ország, nagyobb gazdagság?

Végezetül néhány szó az akadémiáról. Az akkor még két gyermekes Andrea két éve alapította az I. kerületben. A 4-14 éves korosztállyal foglalkozik hat edzőtársával együtt. Az új helyen még többen sajátíthatják el a sportág alapjait. A tanulók száma már most is meghaladja a százat. A szponzorok is segítenek, s az árverésből befolyt összeg is a tanítást fogja segíteni.

Szóljon hozzá!