ZETApress

hírportál

Új tagok a klubban

Klubtaggá lett Csipes Tamara, Hosszú Katinka és Szász Emese. A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának (MOBK) tegnap esti ünnepségén részt vett Schmitt Pál, a NOB magyar tagja, a MOB tiszteletbeli elnöke, Borkai Zsolt, a MOB elnöke, Szabó Bence főtitkár és Fábián László sportigazgató is.

A vívó olimpiai bajnok dr. Nébald György, a klub elnöke köszöntőjében kiemelte: különleges alkalom ez az ünnepség, hiszen csak négyévente kerülhet sor új tagok felvételére. Elmondta, hogy a három új bajnokkal a létszám 157-re nőtt, jelenleg 123 férfi és 34 nő olimpiai bajnokkal büszkélkedhet a magyar sport. Fotóink Róth Tamás felvételei.

Elsőként a K?4 tagjaként bajnokságot nyerő Csipes Tamarát avatták klubtaggá, miután csapattársa a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella méltatta kajakos életútját. ? Óriási megtiszteltetés ennek az elitklubnak a tagjává válni. Egyébként a mai napig izgulok amikor megnézem döntőről a videót, hogy mi nyerünk-e. Köszönöm édesapámnak és mindenkinek ezt a sikert, nélkülük nem sikerült volna! ? hálálkodott Tamara.

Hosszú Katinka következett, akinek a laudációját Czene Attilától hallgathatta meg a szépszámú közönség, vagy ötven olimpiai bajnok. ? Irigylem azt a jelenséget, ami vagy! Edző-férjeddel, Shane-nel újfajta utat képzeltetek el, és ezt az utat végig is járjátok ? fogalmazott Attila. ? Szeretném megköszönni, hogy tagja lehetek ennek a klubnak, a mai napig nem hiszem el, hogy olimpiai bajnok vagyok. Nagyon sokan segítették az én utamat, ami nagyon hosszú volt, de megérte. Nagyapám tanított meg úszni, a családom pedig mindvégig mellettem állt. Köszönöm Magyarországnak és külön a Magyar Olimpiai Bizottságnak is a sok támogatást! Nem egyszerű, hogy Shane az edzőm, négy év alatt nagyon sokat tanultunk egymástól, főleg azt, hogy brutálisan őszintének kell lenni mind egymáshoz, mind pedig magamhoz, hogy mennyit bírok még. Rió után éreztem, hogy 2020 nagyon messze van, de már elkezdtünk Tokióról beszélni, s készülni rá ? mondta Hosszú Katinka.

? Mindig az az erősebb, aki nem tombol, hanem mosolyog. Ez Emesére nagyon igaz. Hét éve, a Vasasban készülünk, de tombolni sose láttam, mosolyogni annál többet ? vezette fel Szász Emese méltatását Szilágyi Áron. ? Üdv a klubban! ? fogadta klubtaggá Szilágyi Emesét a kétszeres olimpiai bajnok. ? Biztos öregszem, egyre gyakrabban meghatódom az ilyen pillanatokon, egyre többször eláll a szavam. Óriási megtiszteltetés a klub tagjának lenni, néha előveszem az érmemet és csak nézegetem. A jó kedvemről annyit, hogy ezzel sosem volt probléma, de azért néha vannak normális napjaim is ? felelte Szász Emese.

Ezzel hivatalosan is ?beiktatták? a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjába a riói bajnoknőket. Az olimpia szalagját a három ?újonc? tette fel a többi közé a magyar nemzeti zászlóra. Ezt a kezdeményezést 1997-ben dr. Móna István öttusázó olimpiai bajnok indította útjára. Gyönyörű hagyomány lett belőle.

Szóljon hozzá!