ZETApress

hírportál

Kosarasok műjégpályán

B33Ötödször rendezik meg a Magyar Kosárlabdázás Napját, amelynek szeptember 24-én szombaton a Városligeti Műjégpálya ad otthont ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón a Magyar Sport Háza IV. emeletén.

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) főtitkára elmondta, hogy a reggel 9-kor kezdődő program alapvető célja a sportág népszerűsítése és tömegesítése. A Magyar Kosárlabdázás Napja igazi családi rendezvény, amelyen a három a három ellen félpályán zajló, a 33 pontot előbb elérő csapat győzelmével záruló B33 és a streetballcsapatok mellett a fogyatékkal élők kerekesszékes együttesei is bemutatkoznak. A szervezők az érdeklődőkkel együtt több ezer embert várnak a Városligetbe, ahol több mint 30 pályán zajlanak majd a küzdelmek.

? Öt éve zajlik a 3×3 program az MKOSZ-ben, idén a női szakágban már felnőtt szinten Eb-győzelmet, az U18-asoknál pedig ezüstérmet szereztünk. Bízunk benne, hogy a szakág bekerül a 2020-as tokiói olimpia programjába is ? jelentette ki Bodnár Péter hozzátéve: a női válogatott alanyi jogon, a férfiak pedig szabad-kártyával kijutottak az októberi kínai világbajnokságra, és a játékosokat adó klubokra való tekintettel emiatt módosulhat az NB I-es menetrend is.

A Magyar Kosárlabdázás Napján rendezik meg a 24. OTP Junior adidas Streetball Challenge sorozat fináléját, továbbá a FŐGÁZ Budapest Opent is. A tízállomásos Streetball Challenge eddigi kilenc helyszínén összesen 720 csapat, csaknem háromezer résztvevő és harmincezer látogató volt jelen. A kerekesszékes, valamint speciális olimpikonoknak, továbbá öregfiúknak kiírt tornával színesített szombati kosárfesztiválon megjelennek a riói olimpián érmet nyert vívóink is.

Szóljon hozzá!