ZETApress

hírportál

Veszprémben is aranyért harcolnak

Veszprém ArénaA 8-án hétfőn kezdődött Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztiválon résztvevő 28 ország 166 csapata eddig több mint 350 mérkőzést játszott le Veszprémben és környékén. Az előzményekről idekattintva olvashatunk. A versenyzők 10 kategóriában küzdenek az aranyéremért, melynek sorsa a pénteki döntőkön derül ki.

Az idén XX. alkalommal megrendezett jubileumi Cell-Cup kézilabda tornára 28 ország 166 csapata érkezett meg. A Veszprém mellett Alsóörsön, Ajkán, Balatonfüreden, Pápán és Várpalotán, összesen 11 helyszínen zajló torna során 10 kategóriában (férfi/fiú és női/lány kategóriában 12, 14, 16, 18 év alattiak és felnőttek) zajlanak a mérkőzések ? tudatta Nagy Bálint Cell-Cup szervező.

Már a hétfői játéknapon, mintegy 100 mérkőzés zajlott le, melyet grandiózus megnyitógála követett. A több ezer fős ceremónián egyesével is bemutatkoztak a résztvevő országok és csapatok, akik közül többen saját népviseletüket is bemutatták, így még skót szoknyás kézilabdázók megcsodálására is volt lehetőség. A fesztivál zászlóját Fazekas Nándor helyezte el a résztvevő országok zászlója között. Különböző légtornász, táncos, akrobatikai és sport-produkciók szórakoztatták a közönséget. Az első helyezetteket szimbolizáló korona az égből ereszkedett alá. Beszédet mondott Kozmann György, az EMMI sportért felelős helyettes államtitkára, míg Némedi Lajos, Veszprém város alpolgármestere beszéde után tortával köszöntötte a 20 éves fesztivált.

Az első három napon lejátszott több mint 350 mérkőzést a csütörtöki napon az elődöntők, majd a helyosztók követik, a pénteki napon pedig további helyosztók mellett a Veszprém Arénában játszódó döntőkön dől el, hogy kinek a nyakába kerül az aranyérem, vagy idén a fejére a korona. A mérkőzések a nagyközönség számára is látogathatóak, a Veszprém Arénában zajló eseményeken pedig jegyváltás mellett bárki részt vehet. Részletek idekattintva olvashatók.

Nagy várakozás előzi meg a végső eredményeket. Mindenki arra kíváncsi, melyik ország, melyik csapat lesz az első helyezett, és hogy a többiek a ranglista hányadik helyén végeznek? Ahogyan Süle Dániel, a fesztivál menedzsere elmondta: Veszprém a királynék városa, de nincs királyné király nélkül. A Cell Kupán pedig a kézilabda királyai vesznek részt.

1 hozzászólás

  1. Véget ért az idén 20. születésnapját ünneplő Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivál: 22 hazai érem termett a tornán. A 28 ország 167 csapatával Veszprémben megrendezett fesztiválon számos nemzetközi és hazai siker született. A pénteki döntőket követő zárógálán az elérhető 30 dobogós helyből 22-t hódítottak meg a magyar csapatok, akik közül kiemelkedően sok érmet vihettek haza a Pick Szeged, az Éles Kézisuli, a Debreceni és a Bajnok DSE Nemesvámos csapatai.

    A fesztivál nem csak egy kézilabda torna, hanem egy valódi fesztivál is. A nemzetek és kultúrák találkozása nagyszerű lehetőséget ad egymás megismerésére, míg Veszprém, a Balaton és a Bakony kiváló kikapcsolódási lehetőségeket nyújt. A résztvevőket esti szórakoztató programok, szépségverseny, edzői grill party, varázslatos nyitó- és záró gála várta. Neves klubcsapatok mellett nemzeti válogatottak ? mint Németország vagy Izrael ? is képviseltették magukat a tornán. A nagyközönség számára is nyitva álló meccseken az érdeklődők megtekinthették a magyar mellet sok európai (lengyel, angol, német, román, cseh, szlovák, görög, máltai…) és távolabbi (török, izraeli, Hong Kong-i vagy tajvani) csapat játékát is.