ZETApress

hírportál

5próba Rióba a Margitszigeten

Szombaton zárul a Margitszigeten az 5próba Rióba elnevezésű szabadidősportos programsorozat ? tudtuk meg a MOB által életre hívott rendezvény délutáni sajtótájékoztatóján. A Csörsz utcai Székházban elhangzott, hogy a szilveszterkor rendezett első eseményük óta mintegy hétezren sportoltak.

Szélpál Tamás projektvezető elmondta, hogy a 40-50 év közötti korosztály adta a legtöbb résztvevőt a programsorozathoz. A tíz állomásból álló 5próba Rióba budapesti és vidéki helyszínein különböző távok teljesítésével pontokat lehet gyűjteni. A játék időtartama alatt négy alkalommal, majd a végén is nyereményeket sorsolnak ki, a fődíj egy kétszemélyes utazás az augusztus 5-től 21-ig tartó XXXI. Riói Olimpiára.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó szóvivője szerint fontos, hogy sokan sportoljanak Magyarországon. ? Olimpiai bajnokként nagyon örülök, hogy csatlakozhattam ehhez a programsorozathoz. Büszke vagyok, mert azt látom, hogy sikeres programokat szerveztünk az elmúlt bő fél évben. Sokat várunk a zárórendezvénytől, felfokozott a hangulat az olimpia miatt, így szeretném, ha összességében elérnénk a tízezres résztvevői létszámot ? fejtette ki Gergő, aki az újságírók jókívánságaival ellátott, az olimpiai csapatnak szánt magyar zászlót átadta Józsa Gábornak.

A 33 éves Józsa Gábor háromszoros magyar bajnok maratoni futó, olimpikon ? aki informatikusi munkája mellett vívta ki a riói szereplés jogát ? kifejtette: szeretné megdönteni az egyéni csúcsát az ötkarikás játékokon, de a nagy meleg miatt erre kevés esélyt lát. Nagy problémának tartja, hogy kevesen sportolnak Magyarországon, ezért szeretne példát mutatni arra, hogy az egészséges életmód része a testmozgás a versenysport és a szabadidősport esetében is. Első versenyét 13 évesen az 1996-os XXVI. Atlantai Olimpia előtt futotta a Normafánál.

A szombati eseményen olimpiai bajnokok és riói résztvevők is szerepet vállalnak. Józsa Gábor és Staicu Simona maratoni futók mellett Berki Krisztián tornász, Pulai Imre, Zala György, Kövér Márton és Kammerer Zoltán is ott lesz a Margitszigeten, ahol a lehetséges öt sportágból kerékpározás, futás, úszás és gyaloglás várja a résztvevőket. Nevezni pénteken 16 óráig lehet online, illetve szombaton a helyszínen.

Szóljon hozzá!