ZETApress

hírportál

Harcosok a Sport TV-n

Augusztus 22-ei premierA Sport TV-re jönnek a legkeményebb harcosok. Magyarországon eddig élőben még sosem közvetített tartalom jogait szerezte meg a Sport TV. Július 23-án szombattól a világ vezető harcművészeti szervezetének, a UFC-nek a gáláit hozza el a magyar nézőknek. A hazánkban elsőként élőben közvetített gálát egész estés UFC-maraton vezeti fel.

A UFC (Ultimate Fighting Championship) a világ vezető MMA-promótere, mérkőzései a kevert harcművészetek (MMA) egyesített szabályai szerint zajlanak. Az első gála, amit a magyar nézők is végignézhetnek élőben, a magyar idő szerint július 24-i UFC on Fox gála lesz. Ezt a novemberben Ronda Rouseyt legyőző egykori világbajnok, Holly Holm és a korábbi kickbox-világbajnok, Valentina Sevcsenko női mérkőzése, illetve Edson Barboza és Gilbert Melendez könnyűsúlyú csatája fémjelzi. A közvetítés előtt felvezetésképpen már 21 órától UFC-maratont sugároz Sport1, előbb egy Trash Talk Extra mutatja be a UFC-t, majd a sportág történetének első 20 évét ismerjük meg egy dokumentumfilmből. Éjféltől a UFC 200 gála mérkőzésein olyan legendák, jelenlegi és korábbi bajnokok lesznek láthatóak, mint például Amanda Nunes, Miesha Tate, Anderson Silva, Daniel Cormier, José Aldo és Cain Velasquez.

A folytatásban július 30-án rendezik meg a UFC 201-et Robbie Lawler és Tyron Woodley váltósúlyú címmeccsével, augusztus 20-án pedig a jelenlegi talán legnépszerűbb harcos, Conor McGregor próbál visszavágni az őt márciusban legyőző Nate Diaznak a UFC 202-n. A Sport TV az összes rangos esemény mellett ezeket is élőben közvetíti. A megvásárolt csomag az élő gálák mellett emlékezetes korábbi összecsapásokat, illetve magazin- és archív műsorokat is tartalmaz.

? Hazánkban rendkívül népszerűek a küzdősportok. A legrangosabb ökölvívó-gálákat eddig is mi közvetítettük, és erre most ráteszünk egy lapáttal, elhozzuk Magyarországra a UFC legnagyobb sztárjait. Az MMA népszerűsége az Egyesült Államokban és világszerte is töretlenül ível felfelé ? nyilatkozta Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője a jogszerzéssel kapcsolatban.

? Nagy öröm számunkra, hogy a Sport TV-vel dolgozhatunk. A magyarországi rajongók mostantól ennek a nagy múlttal rendelkező csatornának köszönhetően nézhetik majd a UFC ütközeteit, és ez minden érintett számára fantasztikus hír. Sikeres együttműködésre számítunk ? mondta James Elliott, a UFC EMEA ügyvezető igazgatója és alelnöke. UFC-maraton július 23-án szombaton: Trash Talk Extra 21 óra, A UFC első 20 éve 22 óra, UFC 200 24-én vasárnap 00 óra, UFC on Fox: Holm vs. Sevcsenko 02 óra élőben a Sport 1-en ? tudatta Szabó Máté sport PR menedzser.

Szóljon hozzá!