ZETApress

hírportál

Gála után finálék

Vk-döntőseinkHuszonhárom (!) magyar a junior Európa-kupa döntőjében. Kiválóan teljesítettek a mieink a tiszaújvárosi 18. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét keretén belül tegnap megrendezett ETU Triatlon Junior Európa-kupa előfutamain, hiszen a hölgyek közül tizenegyen, míg a férfiak közül tizenketten harcolták ki a vasárnapi döntőben való indulás jogát.

Nyolc magyar a vasárnapi világkupa-döntőkben. A világon egyedülálló módon megszakítás nélkül 20. alkalommal Tiszaújvárosban megrendezett ITU Triatlon Világkupa-futam szombat délutáni előfutamait követően kiderült, hogy a magyar színeket két nő és hat férfi képviselheti a vasárnapi, 30-30 tagú fináléban. A 18. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét utolsó előtti, MB Barter Napjának sportos befejezését a 20. ITU Triatlon Világkupa két női és három férfi előfutama jelentette. A teljesítendő táv 750 méter úszás, 20 km kerékpározás és 5 km futás volt.

A 18. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét mai MOL Napján először 9 órától a tri-shop.hu Magyar Utánpótlás Gálát rendezik meg, melyen a gyermek és serdülő ranglista legjobb 16-16 leány és fiú sportolója mérheti össze tudását a világkupa pályáin és díszletei között. A versenyt ukrán fiatalok avatják nemzetközivé. A gyermek korcsoportosokra 250 méter úszás, 7,5 km kerékpározás és 2,4 km futás vár, míg a serdülők távjai: 500 méter, 12,5 km és 3,6 km.

Az ETU Triatlon Junior Európa-kupa női döntője 13 órakor kezdődik, míg a férfiak legjobbjai 14 órakor kezdik meg az éremcsatát. A 20. ITU Triatlon Világkupa női fináléja 15.45-kor veszi kezdetét, a férfiak pedig 17:10-kor rajtolnak. Este 7-kor a szabadidősport események teljesítéséért járó tombolaszelvények sorsolása kezdődik, 8-kor a New Level Empire lép színpadra, ahol 9 órakor a világkupa legjobb 20-20- versenyzőjét köszöntik. Vastag Tamás koncertje 10 órakor indul. A 18. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét zárását a 22:45-re tervezett tűzijáték jelenti majd ? tudatta Szűcs István sajtóreferens.

Szóljon hozzá!