ZETApress

hírportál

2020-ban Vizes Eb-t rendezünk

Szabó Tünde sportért felelős államtitkárMagyarország rendezheti a 2020-as vizes Európa-bajnokságot ? jelentette be ma az Európai Úszó Szövetség (LEN) közgyűlése utáni sajtótájékoztatón Paolo Barelli, a LEN elnöke és Gyárfás Tamás, a LEN kincstárnoka, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke.

A sajtótájékoztatón dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, hogy a magyar kormány évekkel ezelőtt elkötelezte magát amellett, hogy minél több nemzetközi sporteseménynek adjon otthont hazánk. Az elhatározást tettek követték, melynek eredményeként Magyarország sorra rendezi a sporteseményeket. Ennek is köszönhető, hogy 2005-től már a 6. Eb-t rendeztük meg, Debrecen és Budapest után most Hódmezővásárhelyen.

Az eddig megrendezett Európa-bajnokságok és a 2017. évi vizes Világbajnokság révén olyan szakmai tapasztalatokra tehettünk és tehetünk szert, amellyel rajtunk kívül kevés ország rendelkezik ? tette hozzá az államtitkár. Emlékeztetett rá, hogy Magyarországon a sport nemzeti ügy, ezért is biztosította támogatásáról a kormány a Magyar Úszó Szövetséget és a Magyar Vízilabda Szövetséget, amikor arra az elhatározásra jutottak, hogy megpályázzák a 2020. évi Úszó-, Nyíltvízi-, Műugró-, Műúszó- és Óriás-toronyugró Európa-bajnokság és a 2020. évi Vízilabda Európa-bajnokság rendezési jogát.

Óriási öröm, hogy elnyerhettük a 2020. évi 35. Vizes Európa-bajnokság rendezési jogát, amelyet ezúton is köszönünk az Európai Úszó Szövetség Elnökségének ? hangsúlyozta dr. Szabó Tünde. Utalt arra, hogy hazánkban ezen a héten ismét minden az úszásról, a fiatal tehetségek Európa-bajnokságáról szól. A LEN közgyűlése mellett Hódmezővásárhelyen mérik össze tudásukat a junior úszok, s köztük a mai napig 3 arany, 2 ezüst és 1 bronz érmet szereztek a magyarok. Ezzel a 3. helyen állunk a nemzetek között, ezért elismerés ifjú úszóinknak és felkészítő szakembereinknek ? tette hozzá dr. Szabó Tünde. David Sparkes, a LEN angol főtitkára szerint követendő a magyar kormány sportpolitikája.

Szóljon hozzá!