ZETApress

hírportál

Átúszhatták a Dísztavat

DísztóátúszásA 18. Mol Petrolkémia Triatlon Nagyhét tegnapi Önkormányzat Napján a tóátúszás jelentette a tömegsportos eseményt, de most sem volt hiány egyéb, nívós gyermek és felnőtt programokban. A Tisza Média Kft. munkatársainak jóvoltából rendkívül színvonalas gyermeknapi programok várták a kicsinyeket.

A 100 Folk Celsius-koncert, Nagy ho-ho-horgász mese-musical, a Csiribiri-zenekar fellépése mellett interaktív játszópark is a picinyek rendelkezésére állt. 10 órától folytatódott a Magyar Vöröskereszt szervezésében szerdán elkezdett önkéntes véradás az önkormányzat melletti parkolóban ? tudatta Szűcs István sajtóreferens. A szervezők 10-16 óra között csónakozási lehetőséget biztosítottak a Dísztavon.

A sárkányhajó kormányosa nem volt akárki: a lapátot Rakusz Éva, a tiszaújvárosiak olimpiai ezüst-, és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok kajakosa kezelte. A tavalyi vihar miatt elmaradt tömegsportos Dísztó-átúszást ? ezúttal ragyogó napsütésben ? 17 órától tartották meg a város központjában. A 118 teljesítő a partot éréskor tovább gyarapította tombolaszelvényeinek számát, illetve növelte esélyét arra, hogy a vasárnapi sorsoláson Fortuna a kegyeibe fogadhassa. Az Alexa Country Band 18:30-kor hangolta be az KreAktív-színpadot, melynek környékén szép számú tömeg gyűlt össze. A nagy-színpadon előbb Peter Shramek lépett fel, majd a főattrakciót ? ugyanott ? a hazai rock egyik legendás bandája, a Bikini szolgáltatta.

Dr. Márkus Gáborra emlékeztek

Márkus doktorra emlékeztekA nap és az este legbensőségesebb programelemét az jelentette, hogy a Tiszaújvárosi Önkormányzat kezdeményezésére megemlékezést tartottak a 2013-ban elhunyt dr. Márkus Gábornak, a helyi triatlon megteremtőjének, a világkupa és a Nagyhét megálmodójának, megvalósítójának, a város díszpolgárának, a hazai és a nemzetközi triatlon-élet meghatározó személyiségének tavaly augusztusban felavatott szobránál. A Dísztó partján található egész-alakos bronzalkotásnál Bráz György, a település polgármestere, a Nagyhét Szervező Bizottságának társelnöke, dr. Fülöp György alpolgármester, a Tiszaújvárosi Képviselő-testület tagjai, a helyi intézmények vezetői, Lehmann Tibor főrendező, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnöke, Csovelyák Zita, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportágfejlesztési vezetője, Vanek Margit, a Budaörsi TKE riói olimpikon triatlonosa, Pálffy Gábor, a Nagyhét névadó főtámogatójának, a MOL Petrolkémia Zrt-nek a kommunikációs vezetője, dr. Vereckei Csaba rendőr dandártábornok, megyei főkapitány, továbbá barátok, ismerősök helyezték el az emlékezés, a soha nem múló tisztelet, szeretet és köszönet virágait. A szűk családot dr. Márkus Gáborné Judit asszony, Márkus Gergely, az ITU sportigazgatója, Márkus Balázs, a Szervező Bizottság társelnöke és felesége, Viktória képviselte.

A Rádió-M Tiszaújvárosból adta műsorát

A miskolci központú, de a megye több pontján is sugárzó Rádió-M 10-14 óra között Tiszaújvárosból szolgáltatta műsorát. A stúdiót, a városi jubileumhoz illeszkedve, egy, az önkormányzati parkolóban leállított, saját lábán érkezett 50 éves Ikarus-buszban rendezték be. A műsorban hasznos információk hangzottak el Tiszaújvárosról, a Nagyhétről. A stúdió vendége volt egy interjú erejéig Bráz György tiszaújvárosi polgármester, a Szervező Bizottság társelnöke, Lehmann Tibor főrendező, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője és ifj. Faldum Gábor, a Mogyi Baja SE riói olimpikon triatlonosa, a tavalyi tiszaújvárosi világkupa ezüstérmese. Az interaktív adásnak köszönhetően sok telefonos zenei kérést is teljesítettek, a hallgatóság nagy örömére. A Tisza Média Kft. munkatársai naponta készítenek egy zenés összefoglaló klipet a történésekről.

Szóljon hozzá!