ZETApress

hírportál

Sakkoztak is Újvárosban

Tömegek bringánTovább gyűjtögettek a tömegsportosok. A sakk és a kerékpározás kapott főszerepet a 18. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét szerdai Borsodi Est napján. Tiszaújváros központjában további 1800 részvételért, illetve teljesítésért járó tombolaszelvényt osztott ki a szervezők.

Az újabb tombolaszelvények gyűjtésére szolgáló sakk snell-verseny 15 órakor kezdődött a Fő téren, ahol Orbán Zoltán nagymester irányításával harmincnál többen tettek tanúbizonyságot logikai, taktikai képességeikről. Kora este a tömegsport kerékpározáson volt a sor. A Phőnix Hotel előtti rajtzónában 1765 bringás gyülekezett szó szerint hosszú, tömött sorokban az újabb tombolákért. Az ovisok mini-futama után rajtoltak el a nagyok, hogy a hétvégi triatlon világkupa kerékpáros pályáján teljesítsenek egy 4 km-es kört. Huff Zsolt, a névadó MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója sem volt rest, ő is nyeregbe pattant, akit további 50 kollégája mellett elkísért Pállfy Gábor, a vállalat kommunikációs vezetője is.

A Nagyhét tegnapi Borsodi Est napján 10 órától a Magyar Vöröskereszt által szervezett véradáson vehettek részt azok, akik felkeresték a tiszaújvárosi önkormányzat melletti parkolóban letelepített véradó-buszt, felelősséget vállalva rászoruló embertársainkért. A közös sportolás után jöhetett a közös szórakozás. A nagyszínpadon, a Táncesten, a Tiszaújvárosi Gimnasztráda is nagy sikerű műsort adott, míg a sztárvendég Fricska volt. A Margaret Island koncertje után, ByAlex és a Slepp zárta a programot.

Kicsinyek és nagyok együtt szórakozhatnak

Csütörtökön az Önkormányzat Napján már 09:30-kor köszöntik a gyereknap résztvevőit. 10 órakor a Magyar Vöröskereszt szervezésében folytatódik a tegnap elkezdett önkéntes véradás az önkormányzat melletti parkolóban. Szintén 10 órakor lép fel a KreAktív színpadon a 100 Folk Celsius együttes. 11 órakor a Szabad Ötletek Színháza előadásában a Nagy ho-ho horgász mese-musicalt tekinthetik meg az érdeklődők, akik találkozhatnak az eredeti rajzfilm főszereplőjének magyar hangjával, Balázs Péter színművész-színigazgatóval is. 10-16 óra között a Dísztavon csónakozási lehetőséget biztosítanak az érdeklődőknek a szervezők.

14:30-kor a Csiribiri zenekar muzsikál, 17 órától rendezik meg a tömegsportos tóátúszást, melynek teljesítői további tombolaszelvénnyel gazdagodnak majd. Az Alexa Country Band 18:30-kor veszi birtokba a KreAktív deszkáit. A nagyszínpadot 19:30-tól Peter Shramek hangolja be, hogy fél óra múlva átadja helyét a hazai rock egyik legendás csapatának, a Bikininek. 10 és 14 óra között kitelepül Tiszaújvárosba a Rádió-M stábja, hogy ebben az időszakban innen sugározza műsorát. A stúdiót a városi jubileumhoz illeszkedve egy 50 éves Ikarus-buszban rendezik be, mely az önkormányzati parkolóból sugározza majd a helyszíni riportokkal színesített interaktív adást ? tudatta Szűcs István sajtóreferens.

Vásárhelyen is vízbe szálltak

Tömegek a rajtnálSzerdán elkezdődött a Junior Úszó Európa-bajnokság Hódmezővásárhelyen. Negyvenhét országból csaknem 750 versenyző érkezett a 43. Aréna Junior Úszó Európa-bajnokságra Hódmezővásárhelyre. A június 6-10-e között zajló versenysorozatot Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője, Gyárfás Tamás, az Európai Úszó Szövetség (LEN) kincstárnoka, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Gyurta Dániel olimpiai-, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok magyar úszó nyitott meg a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

Dr. Szabó Tünde köszöntőjében elmondta: a Magyar Kormány évekkel ezelőtt elkötelezte magát amellett, hogy minél több nemzetközi eseménynek adhasson otthont hazánk, ennek is köszönhetően idén már a hatodik Európa-bajnokságot rendezzük meg. Budapest és Debrecen után Hódmezővásárhely is csatlakozik a házigazdák köréhez azzal, hogy Európa legjobb junior úszóit fogadja ezen a héten ? tette hozzá. A verseny jelentőségéről szólva az államtitkár hangsúlyozta: számtalan bajnokunk ért el kimagasló sikereket a korosztályos Eb-ken, így ki lehet jelenteni, hogy az itt elért helyezések már árulkodnak arról, kikből válhatnak világklasszisok a jövőben, akiket akár már a 2017. évi, budapesti világbajnokságon is viszont láthatunk.

A tegnapi első napon az alábbi számokban már döntőt úsztak a versenyzők: női 400 m egyéni vegyes, férfi 400 m gyors, férfi 50 m pillangó, női 50 m mell, női 800 m gyors, férfi 4×100 m gyors váltó, női 4×100 m gyors váltó és férfi 4×100 m gyors váltó. Késely Ajnának, a 800 méteres női gyorsúszás nyertesének dr. Szabó Tünde államtitkár adta át az arany érmet. Késely Ajna győzelmével a magyar versenyzők megszerezték az első aranyérmet a Junior Úszó Európa-bajnokságon ? tudatta Fiedler Anna Mária sajtóreferens.

Szóljon hozzá!