ZETApress

hírportál

A Törzsfejlődés élre lapátolt

EvezősversenyEvezősversennyel vette kezdetét ma a 18. Triatlon Nagyhét szabadidősport eseménysorozata. A tiszaújvárosi Dísztavon megrendezett vetélkedés fináléjában a Törzsfejlődés (TKKSE) hetese látványos csatában szerezte meg az elsőséget a főtámogató MOL Petrolkémia Más néven jegyzett legényei előtt ? tudatta Szűcs István sajtóreferens.

A Nagyhét mai, Fortrex Napján először a Bogratlon bográcsfőző fesztivál résztvevői népesítették be a a tiszaújvárosi Dísztó partját, ahol ötven baráti, munkahelyi, családi csapat igyekezett finomabbnál-finomabb ételeket prezentálni a négy tagú zsűrinek, illetve persze az övéiknek. A Babits László, Magos Zoltán, Jeney Lóránt, Jeney Tamás négyesnek idén is komoly gondot okozott a legjobbak kiválasztása. Elmondásuk szerint, ilyen erős és jó ízű verseny még sosem volt a tiszaújvárosi Bogratlonon! Az első három hely sorsáról mindössze 0,5 pontok döntöttek. Az abszolút győztesnek járó Arany-bográcsot az Üstökös csapata érdemelte ki különleges hegyi pörköltjével. A képzeletbeli dobogó második fokára a tavalyi első Nagyiványi Betyárok állhattak fel, jutalmuk egy karton a Babits Pincészet Tokaji Sárgamuskotály borából. A bronzos pozíciónak az MSZP csapata örülhetett, melyhez járt egy Scarpa Étterem-utalvány is. A szervezők három különdíjat is kiosztottak, melyeket az Énekszó Baráti Kör, a Gumimacik és a Kondér Brigád képviselői vehettek át a Kreaktív-színpadán.

Elkezdték a tombolaszelvény-gyűjtést

A méltán népszerű evezősverseny a főzőversennyel párhuzamosan zajlott a Dísztavon. A Nagyhét első, a teljesítésért járó tombola-szelvény gyűjtésére is szolgáló tömegsporteseményére 32, egyenként héttagú egység adta le nevezését. A páros küzdelmekben a győztes mindig továbbjutott, a vesztes pedig elbúcsúzott a küzdelmektől. A verseny nemzetközi jellegét az ifjúsági Eb-re, junior Ek-ra és az elit világkupára érkezett olasz küldöttség tagjai jelentették, akik sajnos csak egyszer kaptak bizonyítási lehetőséget, mert futamukban alulmaradtak. A különböző hajóegységekben olyan neves személyiségek is ott lapátoltak, mint Szonda Kornélia egykori kajakos világbajnok és dr. Juhos Szabolcs, Tiszaújváros jegyzője.

A döntőbe a Törzsfejlődés és a Más néven együttesei kerültek be. Igazán szoros és látványos küzdelemben végül nyert a TKKSE Kőszegi Ákos, Kostolányi Roman, Farkas Andrea, Kovács Marcell, Macz János, Krucsai Ádám, Kovács Richárd összeállítású hetese, a főtámogató MOL Petrolkémia Zrt. Szmicsek Tibor, Nagy Lóránt, Danó Sándor, Réti László, Zelei Zoltán, Dombi Viktor, Poór Tibor alkotta legénysége előtt. A bronz-csatában a Pí csapata bizonyult a jobbnak. Az első három helyezett képviselői Márkus Balázstól, a 18. Triatlon Nagyhét szervező bizottságának társelnökétől vehették át az ajándékokat. Kora este a White Revans muzsikált a KreAktív színpadon, majd a Magna Cum Laude koncertje szórakoztatta a Főtér közönségét.

Magyar érmes reményekkel

A hétfői folytatásban ? a Támogatói Napon ? az ETU Triatlon Ifjúsági Európa-bajnokság egyéni döntői jelentik a kiemelt programot. A versenyzőkre 500 méter úszás (2 kör), 12 km belvárosi kerékpározás (5 kör) és 3,6 km futás (3 kör) vár. Tiszaújváros központjában 17 órakor kezdődik a női döntő, ahol öt magyar sportolóért ? Putnóczki Dorkáért, Soós Fanniért, Mátyus Liliért, Petrov Dorottyáért és Bukovszki Tündéért szurkolhatunk. A 30 főt számláló, 12 nemzetet reprezentáló fináléba a magyarokon kívül az olaszok is öt sportolót delegáltak, míg az osztrákok és a dánok négy-négy versenyzővel képviseltetik magukat.

A 18 órakor rajtoló, 11 országból verbuválódott férfi döntőben a maximális hat tagú ? Lehmann Csongor, Soós Gergő, Kovács Balázs, Dévay Zsombor, Kanyik András, Ferencz Ábel ? honi válogatott szerezhet örömet a sportbarátoknak. A további legnépesebb küldöttsége a négy-négy versenyzős briteknek és olaszoknak, illetve a három-három sportolót indító oroszoknak és svájciaknak lesz. Lehmann Tibor főrendezőnek, egyébiránt a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnökének véleménye szerint mind a két fináléban komoly magyar éremeséllyel számolhatunk! A döntőket követően, 19 órától az Elegant Jazz Band játszik a KreAktív színpadon, majd a Főtér nagyszínpadára 20:30 órakor érkezik a Zanzibár.

Szóljon hozzá!