ZETApress

hírportál

Omega után jöhet az ifjúsági Eb!

Versenyre készenOmega szuper-koncerttel vette kezdetét a pénteki nulladik napon a tiszaújvárosi 18. Triatlon Nagyhét, szombaton azonban már nemzetközi versenyt, a ETU Triatlon Európa-bajnokság előfutamait rendezik meg a Tisza-parti településen ? tudatta Szűcs István sajtóreferens.

A várossá nyilvánításának 50. évfordulóját idén ünneplő Tiszaújváros 2016-ban a riói olimpia miatt egy hónappal korábban rendezi meg az idén három nemzetközi versenyt is magába foglaló Triatlon Nagyhét elnevezésű sport-, kulturális eseménysorozatot. A tegnapi nulladik napon a magyar könnyűzene egyik legjelesebb képviselője, a legendás Omega-együttes kápráztatta el a Tiszaújvárosi Sportcentrum labdarúgó stadionjában összegyűlt sokezres tömeget. A fantasztikus koncert kiváló ráhangolódást jelent a városlakók és a sportbarátok számára, hiszen ma a Trans-Sped Napján már az ETU Triatlon Európa-bajnokság előfutamait rendezi meg a Tiszaújvárosi Triatlon Klub. A korosztály képviselői a sportág történetében első alkalommal mérhetik össze tudásukat egyéniben is.

A 30 nemzet 90-90 sportolóját felvonultató kontinens viadalon 13 órától, illetve 15:45 órától Tiszaújváros központjában, három-három női és férfi előfutamot (500 m úszás, 12 km kerékpározás, 3,2 km futás) rendeznek, ahonnan 30-30 sportoló harcolhatja ki a hétfői döntőben való indulás jogát. Hazánkat 6-6 sportoló képviseli. A házigazdák Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor révén komoly éremeséllyel is számolhatnak, de Petrov Dorottya és Soós Gergő is jó lehet a végelszámolásnál. A viadalt a helyszínen tekinti meg Marisol Casado, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) spanyol elnök-asszonya, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja és Renato Bertrandi, az Európai Triatlon Szövetség olasz elnöke is. Az előfutamokat követően irány a Főtér, ahol 17:30-tól a Mohikán játszik, majd 19 órakor kezdődik a megnyitó ünnepség a Tiszaújvárosi Fúvószenekar és Majorette-csoport közreműködésével. Este 8-tól a Bon-Bon együttes zenél, míg 21:30-tól a KreAktív-színpadát a Mojo Workings zenéli be.

Szóljon hozzá!