ZETApress

hírportál

Lecsúsztunk a vb-ről

Befejeződött az 53. Bridzs Csapat Európa-bajnokság. Közel 80 év után rendeztünk újra Európa-bajnokságot a bridzselőknek. 1937 óta, most először rendeztek ismét Budapesten Bridzs világversenyt. Az 53. Bridzs Csapat Európa-bajnokság június 16-án csütörtöktől 25-én szombatig tartott.

A tíznapos Eb különlegessége az volt, hogy az idei év legnagyobb sporteseményének számított Magyarországon, hiszen 38 ország 600 játékosa érkezett a fővárosba. A bridzs állítólag a legtöbb gondolkodást és logikai elmélkedést igénylő sport. Ha győzelemre nem is, de a világbajnokságon való részvételre esélyesek voltunk ? tudatta a GAP Média.

A Groupama Arénában megrendezett Európa-bajnokságon három kategóriában hirdettek versenyt. Az Open, vagyis a nyílt kategória legjobbja a Franciaország válogatottja lett, 2. helyen Svédország végzett, míg a bronzérmet Hollandia válogatottja vihette haza Budapestről. A magyar játékosok a 11. helyen búcsúztak a Bridzs Eb-től. Válogatottunk szombat délelőtt még a 7. helyről kezdett, mivel pénteken megverte a legesélyesebbnek tartott Franciaországot. Ha ez így maradt volna, akkor az egyben kvalifikációt jelentett volna a jövő évi Lyon-i vb-re, az utolsó napon azonban nem ment olyan jól a játék és a magyar csapat végül a 11. helyen végzett.

Női kategóriában Anglia csapata nyert toronymagasan, őket követte Franciaország és Lengyelország női csapata. A magyar válogatott a 14. helyen végzett. A szenioroknál szintén lehettünk volna dobogósok, már csak azért is, mert a 2012-es Bridzsolimpián aranyérmesek voltunk ebben a kategóriában. Az Európa-bajnokság és a hazai pálya mégsem hozott szerencsét a Bárány György vezette csapatnak. Válogatottunk a 17. helyen végzett. Aranyérmes lett Izrael, ezüstös Svédország, a 3. helyen Lengyelország végzett.

Szóljon hozzá!