ZETApress

hírportál

Judo GP a Sportcsarnokban

Sorsoltak a Budapest Judo Grand Prix-n, egymillió dolláros lesz a világbajnokság! Ma kora délután a Papp László Budapest Sportarénában megtartották a hétvégi Judo Budapest GP sorsolását. A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) Judo World Tour sorozatának magyarországi állomásán 55 ország 255 judósa (köztük 37 magyar) lép tatamira.

A sorsolás előtti hivatalos ceremónián Marius L. Vizer, az IJF elnöke bejelentette: a jövő évi budapesti világbajnokság összdíjazása egymillió dollár lesz, még sosem volt ilyen jelentős pénzdíj a sportág eseményein! Az elnök arról is szólt, hogy az IJF kiadta a riói olimpiára kvalifikációt szerző sportolók névsorát, majd hozzátette: Az a rossz hír, hogy csak ötvenhat érmet osztanak majd Rióban a judósok között. Éppen ezért fontos hangsúlyozni, hogy a mi sportágunkban csak győztesek vannak, aki kiharcolta az ötkarikás indulás jogát, de Rio de Janeiróban esetleg nem sikerül érmet szereznie, ugyanolyan büszke lehet a teljesítményére, pályafutására, hiszen már a részvétellel is jelentős sikert ért el. ? Marius L. Vizer beszámolt arról is, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) három fővel megemelte a judo riói versenyzői létszámát, három judós a menekültek nemzetközi csapatában szerepelhet majd, míg egy szíriai menekült ? aki időközben visszatért hazájába ? is lehetőséget kap majd az augusztusi eseményen.

A Magyar Judo Szövetség nevében Dr. Tóth László elnök köszöntötte a sorsolás résztvevőit, megjegyezve: reményei szerint ez lesz az utolsó Grand Prix Budapesten, jövőre a világbajnokság miatt nem lesz másik nemzetközi torna Magyarországon, 2018-ban pedig egy szinttel feljebb lépne a budapesti rendezvény, a magyar kormány, az IJF és az MJSZ együttműködésében Párizs, Baku, Tyumeny, Abu-Dzabi és Tokió mellett Budapest is Grand Slam-viadalt rendezne! Ami a sorsolást illeti: a teljes tabellákat idekattintva találjuk. A Budapest Judo Grand Prix küzdelmei június 25-én szombaton 11 órakor kezdődnek a Papp László Budapest Sportcsarnokban, a döntőkre és érmes mérkőzésekre (akárcsak vasárnap) 17 órától kerül sor. A délutáni programot a Sport1 TV élőben közvetíti. A nemzetközi versenyre a helyszínen is lehet belépőt váltani, a felnőtt jegy 1000, a diák pedig 500 forintba kerül.

Szóljon hozzá!