ZETApress

hírportál

Hortobágyi betyárkodás

E.ON Délibáb 2016.Futni sok helyen lehet, a Hortobágyi Nemzeti Park területén június 25-én szombaton rendezendő 13. E.ON Délibáb Terepfesztivál viszont extrém helyszínt biztosít, bár aggodalomra semmi ok, hiszen a puszta sem kíván a szokásosnál nagyobb erőnlétet a résztvevőktől ? tudatta Dobor Dezső, BSI sajtófőnök.

Hirdetmény a belevaló betyárok mindegyikének széles e honban: Figyelem, figyelem, közhírré tétetik mindenkinek e honban! Júniusnak 25-e szombati napján kedvnek és erőnek bőviben levő minden betyár, akár fehérnép is, méresse meg magát és sportosság-béli jártasságát, hiszen az edzettség elengedhetetlen midőn az elbitorlott zsákmánnyal iramodni kell a fene végtelen pusztán.

A zsűri három kategóriában listába véend a csudafitt sportbetyárokat mind: gyalogbetyárok, kik 7, 10 és különösen veszedelmes helyzetben 22 km-en át kitartással bizonyítják erényeiket a gyaloglásban; futóbetyárok, azon honleányok és honlegények, kik képesek a szikkadt és napérlelt, vagy éppen a mélyre áztatott Hortobágyon való szakadatlan, ámde jókedvű szaladásra, anélkül is, hogy pandúr lépte törne rájuk 7, 14 vagy 21 km-en keresztüle; a modernebb felfogású betyárok alkalmazkodván az újabb idők messze halló szavaihoz indulhatnak jól pumpázott kétkerekű tekergőiken, mit hívnak biciklinek hosszan évek sora óta. Élvezkedhetnek is 22 vagy ha tetszenék 42 km-en át.

A helyszín található a híres-neves Hortobágyon, hol megbúni lehetetlen, a Mátai Ménes bemutató lovaspálya mellett. A betyárok leírása: napsütésben napellenzős kalpaggal, míg vad pusztai fergeteg-viharban nyakukat behúzva igyekeznek minél előbb a célt, mint menedéket elérni. Mindezen lészen jól megszervezve a 13. E.ON Délibáb Terepfesztiválon. Az érdeklődők bővebben informálódhatnak idekattintva a betyároldalon. Hogy mi a password? ? nempusztanfutas.

A Hortobágyi Nemzeti Park a nagyközönség elől máskor elzárt területein három sportágban is rajthoz állhatnak az indulók: az E.ON Délibáb Mountainbike Maraton és Bringatúrán, az E.ON Délibáb Terepfutáson és az E.ON Délibáb Teljesítménytúra és Gyalogláson. Ilyen is csak egyszer van egy évben! Tavaly is rengetegen töltötték ezt a napot a pusztán 1900 nevezővel. Az évek során profi versenyzőktől kezdve a családokig sokan megfordultak a Hortobágyon, csodálva annak különlegességeit. Az eseményen legfiatalabb az 5 éves Tullner Csenge, aki a gyalogláson indul, a fiúk közül pedig a 6 éves Sipos Gergő a legfiatalabb nevező, ő a Bringatúrán vesz részt. A legidősebb indulók a 83 éves Tumpek Sándor és a 81 éves Sztarenszky Tiborné Marika ? mindketten a Hatodmaratont választották.

A 13. E.ON Délibáb Terepfesztivál nem csak a magyarok körében híres-neves, hiszen idén Finnországból, Olaszországból, Palesztinából, Dél-Afrikából, az Egyesült Államokból, sőt, még Madagaszkárból is várhatók résztvevők. Futás, biciklizés és túrázás a Hortobágyi Nemzeti Park területén. Bemelegítések 12:35-től 12:45-ig és 14:35-től 14:45-ig Kádár-Papp Nóri Coca-Cola Testébresztő nagykövettel.

Program

E.ON Délibáb Terepfutás
13:00 E.ON Délibáb Hatodmaraton (7 km, 1 kör)
15:00 E.ON Délibáb Félmaraton (3 kör)
15:25 E.ON Délibáb Harmadmaraton (14 km, 2 kör, a Félmaraton 2. köréhez csatlakozva)

E.ON Délibáb Mountainbike Maraton és Bringatúra
10:00 E.ON Délibáb Mountainbike Maraton (42 és 22 km)
10:30 E.ON Délibáb Bringatúra (42 km) Hosszútáv

E.ON Délibáb Teljesítménytúra és Gyaloglás
11:00-12:00 E.ON Délibáb Teljesítménytúra (10 és 22 km)
13:00 E.ON Délibáb Gyaloglás (7 km, a 7 km-es terepfutás mezőnyével együtt)

Szóljon hozzá!