ZETApress

hírportál

Judo-hétvége a BS-ben

Judo GP BudapestJúnius 25-én és 26-án szombat-vasárnap a Papp László Budapest Sportarénában kerül sor a 3. Budapest Judo Grand Prix-re ? tudtuk meg délután a százezer dolláros összdíjazású nemzetközi versenyről a Danubius Hotel Arénában.

A Magyar Judo Szövetség (MJSZ) sajtótájékoztatóján jelen volt Dr. Tóth László, az MJSZ elnöke, Záhonyi Tamás, a Nemzetközi Judo Szövetség marketing igazgatója, Nagy András, az MJSZ szakágvezetője, valamint a Grand Prix leendő főszereplői, válogatottunk versenyzői és edzői. A harmadik budapesti GP-re 58 ország 295 versenyzője adta le előzetes nevezését. Köztük lesz egy olimpiai bajnok, tíz olyan judós, aki már világbajnoki címig jutott, s harminchét kontinensbajnok ? köztük a mi kétszeres Európa-bajnokunk, Joó Abigél ? is! A pénzdíjak mellett vonzó a világ legjobbjai számára, hogy a budapesti GP kiemelt versenynek számít a világranglista szempontjából, a győzelemért 300, az ezüstért 180, a harmadikért 120 pont jár.

A budapesti Grand Prix a magyar judósok számára is több lehetőséget ad, hiszen a rendező ország minden súlycsoportban négy versenyzőt indíthat, ezzel a lehetőséggel a legtöbb súlykategóriában élni is fogunk, várhatóan összesen 38 judósunk lép tatamira.A GP-t a világ 135 országában közvetítik a televíziós társaságok, Magyarországon a Sport TV jelentkezik élő közvetítésekkel, szombaton és vasárnap is 17 órától láthatnak élő közvetítést az érdeklődők a Sport1 csatornán, mindkét versenynapon HD-minőségben. Az eredmények alakulását idekattintva követhetik. Az első Budapest GP-n, 2014-ben remekül szerepeltek a mieink: a GP történetének első aranyát Csernoviczki Éva (48 kg), az Ippon Judo Tatabánya olimpiai bronzérmese szerezte meg, rajta kívül hárman állhattak dobogóra, Tóth Krisztián (90) ezüst-, Karakas Hedvig (57) és Joó Abigél (78) pedig bronzérmes lett. Tavaly Ungvári Miklós (73) nyert, Mészáros Anett pedig a dobogó harmadik fokára állhatott.

Szóljon hozzá!