ZETApress

hírportál

Kalandvágyók tobzódjatok!

Brutál 1Ilyen is csak egyszer van egy évben! A verseny összképében inkább hasonlít egy katonai kiképzőpálya és egy akadályverseny keverékére, mint sem egy hagyományos futóversenyre. Ennek ellenére vagy éppen ezért (?) roppant népszerű a futók körében, pillanatok alatt feltöltik a futamok létszámkereteit!

A Budapest Sportiroda (BSI) június 18-án szombaton 9 től rendezi a BURGER KING? Brutálfutás 5.0-t, Nyáregyházán, mely Budapesttől 50 km-re, autópályán érhető el. A döntőt (megváltozott időpont!) 16:30-kor rendezik ? tudatta Dobor Dezső, a BSI sajtófőnöke. A helyszín eleve különleges, egy épített motokrosszpálya 14 dombbal/ugratóval. A résztvevők óránként rajtoló futamokban vágnak neki ennek a felnőtt játszótérnek, részben a brutálisan kialakított pályán, részben a körülötte található erdőn, szántóföldön keresztül, ahol a futóknak valóban extra akadályokat kell leküzdeniük. ? Kicsit későn érő típus vagyok, de nem baj, boldoggá tesz egy ilyen verseny, mert újra gyerekek lehetünk és kiléphetünk a mindennapok szabályai és elvárásai alól! ? mondta az egyik induló.

Brutál 2Itt valóban mindenki alámerül a pocsolyában, elmerül a dagonyában és így kilépve a mindennapos komfortzónájából, s ahogy kiskorában, most újra malacként ér célba. Még hogy ne lehetne átszellemülni ezen a pályán? A mezőny két legidősebb nevezője a 67 éves Szép Gabriella és a szintén 67 éves várpalotai Gábris József. Az akadályok: mocsaras lejtők, meredek, sáros emelkedők, mély homokban futás, álcaháló alatt átkúszás, szalmabálákon átmászás, vizes árkon átkelés, autógumikon átfutás az erdőben, fákra erősített szalag/faléc alatt átbújás vagy felette átugrás, fák közötti kacskaringós labirintus. A hét kilométeres pálya teljesítése a leggyorsabbaknak 31-33 perc. A versenyre a helyszínen is lehet nevezni!

Szóljon hozzá!