ZETApress

hírportál

Ottlik a Ráday utcában

Ottlik bridzskönyveOttlik és a bridzs című kiállítás nyílt tegnap este 6 órakor a Ráday utcai IF Kávézóban. A június 25-én szombatig, a Bridzs Eb befejezéséig látogatható tárlatot Kárász Róbert vezette fel. Köszöntőt mondott Kállay Gáborné ferencvárosi alpolgármester asszony.

Ottlik Géza (1912-1990) irodalmi munkásságáról Németh Gábor író beszélt, majd a briddzsel való kapcsolatára Homonnai Géza, a Magyar Bridzs Szövetség elnöke és Kelen Károly, a női bridzscsapat kapitánya emlékezett. Mint a hétfő déli sajtótájékoztatón is elhangzott, ők fordították magyarra 1997-ben Hugh Kelsey ? Ottlik Géza: Kalandos hajózás a bridzs ismeretlen vizein címen 1979-ben angol nyelven írt művét, melyből mind az 1500 példányt gyorsan elkapkodták. Érdemes lett volna az Eb-re újra kiadni, javasoltam a fordítóknak, de szerintük erről az Európa Kiadót kéne megkeresni!

A megnyitó alatt a kávézó előtti teraszon a focidrukkerek a Foci Eb-t nézték a plazmatévén. Nagy volt az örömünk, az F-csoport nyitómérkőzésén Bordeaux-ban 2:0-ra győztük le Ausztriát. (Lehet, hogy a polgármester úr is ? akit eredetileg a kiállításra vártunk ? ezt a meccset nézte valahol?) Az F-csoport másik összecsapásán Saint-Étienne-ben 21 órakor Izland 1:1-et játszott Portugáliával, így egyelőre csoportelsők vagyunk! Mint Hoffmann György, az IF üzletvezetője elmondta, nemcsak a Foci Eb-t, de a csütörtökön kezdődő Bridzs Eb-t is nézhetik vendégei a kivetítőkön. A Bridzs Eb megnyitóünnepsége 18-án szombaton 19:30-kor lesz a Groupama Arénában, míg focistáink aznap este 6-kor játsszák 2. csoportmeccsüket Marsailles-ben az izlandiakkal.

1 hozzászólás

  1. Továbbra is sikeresek vagyunk a franciaországi Futball Eb-n: tegnap este 6 órakor Marseilles-ben 1:1-es döntetlent értünk el a szünetben még vezető izlandiak ellen. Este 9-kor Párizsban a másik csoportmeccsen: Portugália – Ausztria 0:0. Az F-csoport állása a 2. forduló után: 1. Magyarország 4, 2-3. Izland és Portugália 2-2, 4. Ausztria 1 ponttal.