ZETApress

hírportál

Motor után újra autón

Motoros Borok Útja rajtjaA Janus Mihály ? Kiss Judit kettős nyerte az első alkalommal megrendezett Motoros Borok Útja Rallye-t, amelynek résztvevői a hétvégén a Mátra-aljai és az egri pincészeteket járták be. A magyar borvidékeket és a biztonságos motoros közlekedést népszerűsítő élménytúrán a második helyen Fekete László, a harmadikon a Szabó László ? Kállay Mónika duó végzett.

Az ismertebb indulók közül a legjobb eredményt Semmi-Kis Tünde kaszkadőr, a Miss World Hungary 2005 győztese érte el, aki tizedik lett. A ralin rész vett még többek között ifjabb Albert Flórián, a Ferencváros volt labdarúgója; Rieb György, a zöld-fehér klub egykori elnöke; Stefano Favaro, a világbajnok Talmácsi Gábor korábbi menedzsere; valamint Kis Viktória, a H-Moto Team gyorsasági-motorosa is ? tudtuk meg ma délben a Pesti Vigadó földszinti éttermében.

Megay Róbert Péter fő-szervező a sajtótájékoztatót egy visszatekintéssel kezdte, miszerint sikeresen, balesetmentes zajlott le az elmúlt hétvégén megtartott I. Motoros Borok Útja Rallye. A fővédnök Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter által Kétkeréken borvidéken-szlogennel elnevezett háromnapos eseményen 45 motorral nyolcvanan vettek részt, akik eközben tíz pincészetet látogattak meg a mátrai és az egri borvidéken. Lukoczky Csilla, az élménytúrához a motorok többségét biztosító Netmoto Vespa márkaigazgatója bejelentette, hogy a pozitív visszajelzések hatására a rendezvényből szeretnének hagyományt teremteni, s jövőre is szívesen állnak a II. Motoros Borok Útja Rallye mellé.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Lbupizk2gos[/youtube]

A tombolajegyek bevételét az egész éves Magyar Borok Útja Társadalmi Felelősség Program keretében idén a hajléktalanok egészségügyi szűrésére és ellátására fordítják a szervezők. Ehhez a nemes célhoz nem csak a tombola megvásárlásával, hanem a regisztrációs napon és a motorok leadásánál bemutatott kis Vespa makettek vásárlásával is hozzá lehetett járulni. A rendezvény partnerei voltak a hazai Vespa-vezérképviselet mellett az Autós Nagykoalíció, az OxyTeam Országos Sportmentőszolgálat, a H-Moto Team, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TTa3XfDAqps[/youtube]

A Balaton környéki borvidékeket járja be idén az autós XXI. Magyar Borok Útja Rallye, amelyet augusztus 26-28-a között rendeznek meg ? jelentette be Megay Róbert Péter fő-szervező. Idén 120 autóban maximálják a résztvevő autók számát. Tájékoztatása szerint a 270-300 fős mezőny a pénteki kezdőnapon a móri és a somlói borvidéket érinti, szombaton a dél-balatoni pincészeteket járja be, míg a vasárnapi zárónapon a tihanyi és a csopaki borászokat látogatja meg, s eközben a versenyzők 600-650 kilométert tesznek meg. A résztvevők mindkétszer a tapolcai Hotel Pelionban alszanak majd, a vasárnapi befutóra és az ünnepélyes díjátadóra pedig a Balatonfüredi Borhetek zárónapján kerül sor. A motoroshoz hasonlóan az autós rallye is jótékony cél szolgál, a szervezők a bevételből a hajléktalanok őszi egészségügyi szűrését és védőoltását fogják támogatni ? mondta dr. Nagy Tibor, az Oxy Team Sportmentőszolgálat vezetője.

Szóljon hozzá!