ZETApress

hírportál

81 évesek félmaratonja

Kiss György, Fehér Károly, Zsiga JánosJúnius 12-én vasárnap a budapesti Ötvenhatosok terén 09 és 15 óra között kerül megrendezésre az ország legnagyobb váltófutó versenye a 23. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó, melyen az elmúlt évekhez hasonlóan kimagasló az érdeklődés. A múlt évben tízezer futó, 1875 váltó nevezett!

A félmaratoni távon a mezőny előtt két perccel indítanak el egy fantasztikus triót: Kiss Györgyöt, Fehér Károlyt és Zsiga Jánost, a három 81 éves futót. Az 1935-ös születésű sportemberek nem hajlandók váltóban futni, nekik csak az egyéni félmaraton felel meg! ? tudatta Dobor Dezső, a BSI sajtófőnöke.

Több neves személyiség is indul a 23. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltón: Kovács Kokó István olimpiai bajnok, Lévay Viktória és Csákberényi Nagy Anna, a Játékszín művészei, Magyar Bálint, a Madách Színház tagja, Darázs Rózsa Európa-bajnok gyorskorcsolyázó olimpikon, Szabó Milán Gábor sílövő és sífutó olimpikon, dr. Lubics Szilvia Spartathlon győztes, dr. Zacher Gábor toxikológus, valamint Szűcs Csaba és Földingné Nagy Judit, a maratoni magyar csúcstartói. A bemelegítéseket Béres Alexandra és Miló Viki vezetik.

Az egyéni félmaratonon kívül az eseményen hatfős csapatok tagjai egymást váltva teljesítik a 42,195 kilométeres távot, fejenként 7032,5 métert futva. A háromfős csapatok a félmaraton váltón szerepelnek (3×7032,5 km), a kisebbek, a kezdők vagy az esetleg ily módon bemelegítők pedig a minimaraton váltót futják, ahol fejenként 2016 méter a táv. Óriási érdeklődés kíséri a már hagyományos Fut a cég, Jogi Fórum Kupa és Metropol Médiabajnokság mellett a most először kiírásra került Egészségőr Kupát és Diplomata Kupát is, melyen a 11 váltóban többek közt az amerikai, az orosz, az olasz, a mexikói és a spanyol nagykövetség munkatársai is neveztek.

Szóljon hozzá!