ZETApress

hírportál

Tovább is a közös úton

Dr. Zlinszky János igazgatósági tagDr. Kemény Dénes, az MVLSZ elnöke és Dr. Zlinszky János, a BENU Magyarország Zrt. igazgatósági tagja délután a Marriott Hotel Buda-termében bejelentették, hogy 9 hónapos közös munka után szerződést hosszabbítottak, melynek eredményeként a férfi és a női válogatott is Budapesten játssza majd utolsó felkészülési mérkőzéseit az olimpia előtt.

Bíró Attila Európa-bajnok női válogatottja július 13-14-15-én szerda-csütörtök-pénteken, a férfi csapat pedig 15-16-17-én péntek-szombat-vasárnap száll vízbe. Benedek Tibor hozzátette, hogy ezt a tornát néhány nap pihenő követi, majd az együttes Belgrádba utazik, ahol az Európa- és világbajnok szerbekkel folytatja a felkészülést. A nők a spanyol, az olasz és az ausztrál válogatottal találkoznak majd a Margitszigeten, míg a férfiak a horvát, az ausztrál és várhatóan az orosz csapattal mérkőznek meg.

A kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert is bekerült a riói olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott bő, 19 fős keretébe. Benedek Tibor szövetségi kapitány bejelentette, hogy kikkel kezdi meg a hathetes felkészülést. Az egyetlen kisebb meglepetés a 36 éves balkezes klasszis meghívása, ugyanis a tavalyi kazanyi világbajnokság óta nem volt tagja az együttesnek. A kapitány a felkészülésről elmondta, a gárda két hét múlva először Dubrovnikba utazik, ahol az olimpiai bajnok horvátokkal közösen tart majd kétkapus edzéseket, majd innen megy tovább Montenegróba, ott a házigazdák mellett a spanyolokkal és a horvátokkal együtt szerepel egy négyes tornán. Ezt követően a fővárosban készül tovább a válogatott, majd Miskolctapolcán az olimpiai házigazda brazilokkal játszik félhivatalos mérkőzést.

? Egy jó hathetes felkészülés után az esélyesek között fogunk kiutazni a riói olimpiára! ? nyilatkozta a szövetségi kapitány, akinek 13 fősre kell majd szűkítenie a keretét. A csapat július 30-án utazik Rióba. A magyar férfi válogatott 19 fős kerete, kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila, Bisztritsányi Dávid. Mezőnyjátékosok: Zalánki Gergő, Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dénes, Varga Dániel, Erdélyi Balázs, Bátori Bence, Manhercz Krisztián, Kis Gábor, Hárai Balázs, Tóth Márton, Bedő Krisztián, Szivós Márton, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert.

Szóljon hozzá!