ZETApress

hírportál

Még 50 perc focistáinkról

Magyar csapatJúnius 9-én minden kiderül a magyar foci válogatottról! A tv2 aznap mutatja be a Magyar csapat ? ?még 50 perc? című dokumentumfilmet, amely soha nem látott őszinteséggel, kendőzetlenül meséli el a magyar labdarúgó válogatott elmúlt négy évének eseményeit.

Kétszázötven óra nyersanyagot rögzített a stáb, tíz országon kísérték végig a csapatot. A közel másfél órás film segítségével mindenki betekinthet a csapat mindennapjaiba, hogy miként élték meg a fiúk sok kudarc után az örömöt, hogy harminc év után a magyar válogatott újra egy világversenyen bizonyíthat. Exkluzív, kulisszák mögötti felvételek, a magyar labdarúgó válogatott elmúlt négy évének története, drámai fordulópontokkal, kudarcokkal, sikerekkel. Ez a Magyar csapat ? ?még 50 perc? című film, amely az MLSZ és a Filmpartners produkciójában készült 2012 és 2016 között, és a tv2-n kerül bemutatásra. Muhi András Pires rendező-operatőr kamerája bepillantást enged a válogatott legintimebb titkaiba. A 74 perces dokumentumfilm csak olyan pillanatokat mutat meg, amiket Magyarországon még sohasem láthattak a kamerák, így a nagyközönség sem, és amelyekre az is kíváncsi, aki nem focirajongó.

? Olyan momentumokat is megörökítettek, amikre igazából mi sem biztos, hogy emlékszünk. Láthatják majd, hogy mi zajlik a csapat életében, mi folyik az öltözőben, ez mindenkinek különleges élmény lesz. Az emberek beláthatnak a színfalak mögé, ahol bőven vannak nehéz pillanatok és szép pillanatok, egy kicsit beengedünk mindenkit a magánszféránkba ? árulta el Dzsudzsák Balázs. ? Nyilván voltak feszültebb napok, és jócskán voltak drámai események is. Nem azt mondom, hogy az is meg fogja szeretni a labdarúgást, aki eddig nem, de egy biztos, ez egy nagyon őszinte film, egy olyan reality, amiben nincsen megírva semmilyen szerep, hanem a pillanatnyi érzelmek dominálnak. Azt örökítette meg a kamera, ami valójában történik, nincs semmi kiszínezve. Én azt gondolom, hogy azokat a filmeket mindenki szereti, amik ösztönösek, és amikben mindenki saját magát adja. Ez egy ilyen film ? tette hozzá a válogatott focista, a film egyik főszereplője.

A rendező-operatőr csapattaggá vált, a 90 forgatási nap során minden edzésen, taktikai értekezleten, mérkőzésen, öltözői szituációban az edzők és a játékosok nyomában volt. Világviszonylatban is kivételes, hogy egy nemzeti válogatott ennyire közel enged magához filmeseket, és kendőzetlen betekintést ad a mindennapjaiba. Az Egervári Sándor, Dárdai Pál és Bernd Storck kapitánysága alatt készült filmből kiderül, milyen az edzők és a játékosok viszonya, kik a vezéregyéniségek, ki milyen karakter, hogyan készülnek a meccsekre, hogyan kezelik a vereségeket és a győzelmeket. Láthatják a nézők, milyen taktikai instrukciókat adnak az edzők a sorsdöntő csaták félidejében, hogyan spannolják fel magukat a játékosok a harc második felvonására, hogyan élik meg a lefújás utáni pillanatokat.

A Magyar csapatnak hollywoodi dramaturgiát írt a sors, a 9 kulcsfontosságú mérkőzést felölelő történet tele van humorral, drámával, feszültséggel, érzelemmel. A tv2-n képernyőre kerülő filmben a válogatott magasról zuhan a mélypontra? visszakapaszkodik? újra a szakadék szélére kerül? de a legfontosabb meccseken győz, kijut az Európa Bajnokságra, és valóra váltja egy ország álmát. Magyar csapat ? ?még 50 perc? június 9-én csütörtökön 21:20-kor a tv2-n!

Szóljon hozzá!