ZETApress

hírportál

Sportágválasztás Rió jegyében

Nagykorú lett a Nagy Sportágválasztó. Az érdeklődők 101 sportágat és 7 parasportágat próbálhatnak ki a Merkapt Sportközpontban május 27-28-án péntek-szombaton sorra kerülő XVIII. Budapesti Nagy Sportágválasztón ? tudtuk meg délután a Csörsz utcai MOB Székház IV. emeleti Tárgyalójában.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Sportágválasztó szóvivője arról beszélt, hogy a nagykorúvá vált eseményen csúcsot döntenek a szervezők: 101 sportágat és idén először 7 parasportágat mutatnak be. Kiss Gergely hangsúlyozta, hogy nem lehet mindenkiből olimpiai bajnok, ám az esemény célja az, hogy minél több kisgyerek szeresse meg a mozgást, a sportolást. A kétnapos rendezvény pénteki napja ezúttal is az előre bejelentkezett oktatási intézmények számára fenntartott nap, míg szombaton a családok foglalhatják el a sportközpontot.

? Kétszeres elnökként, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetség elnökeként köszönöm, hogy a rendezők szélesre tárták a kaput a mozgásukban korlátozottak előtt. Buzdítjuk a fogyatékos gyermekek szüleit, hozzák el a kicsiket az eseményre, hogy minél többen kedvet kapjanak a sportoláshoz, és majdan közülük kerüljenek ki a jövő paralimpikonjai ? mondta Szabó László, aki az MPB elnökeként örömmel jelentette be, hogy Rióban több magyar parasportoló vesz majd részt, mint négy éve Londonban.

A kiemelt támogató MOB nevében Fábián László sportigazgató jelezte, hogy nemcsak a paralimpiai küldöttség lesz népes Rióban, hanem az ép sportolók létszáma is közelít már a londonihoz. ? Hat-nyolc éve rendszeresen ott vagyok a Nagy Sportágválasztó eseményein a gyermekeimmel, így tapasztalatból igazolhatom a rendezvény nagyszerűségét. A Nagy Sportágválasztó remekül illeszkedik a MOB gondolatkörébe, hiszen a pénteki napon sok iskolás lesz jelen, és találkozhat már példaképpé vált neves sportolókkal ? fejtette ki az öttusabajnok. A Nagy Sportágválasztóra a belépés díjtalan.

Szóljon hozzá!