ZETApress

hírportál

Visszaült a trónra az ETO

Kovacsics AnikóSorozatban ötödször játszotta a női kézilabda bajnokság döntőjét a Győr és az FTC. A 2008 és 2014 között sorozatban hétszer aranyérmes győriek sorozatát tavaly sikerült megszakítaniuk a ferencvárosiaknak, idén viszont megint Görbiczék ünnepelhettek.

Az első mérkőzést hazai pályán 26:22-re, a visszavágót a Népligetben 27:21-re nyerte a Győri Audi ETO KC és így visszaszerezte a bajnoki címet. A finálé egyik pikantériája volt, hogy az újdonsült bajnok válogatott irányítója, Kovacsics Anikó a következő idénytől már a Fradit erősíti. ? Áprilisban a Bajnokok Ligájában kétszer is nagy vereséget mértek a Fradira és a bajnoki döntő mindkét összecsapását is megnyerték. Mivel emelkedik ki ennyire a hazai mezőnyből az ETO? ? kérdezte tőle Takács Gábor.

K.A: Azt hiszem, hogy a csapat játékosállománya itthon messze a legjobb, védekezésünk pedig nagyon magas szintű.

? Ön éppen tíz évet játszott Győrött. A hazai sikerek mellett kétszer, 2013-ban és 2014-ben tagja volt az ETO Bajnokok Ligáját nyert együttesének is. Most mégis klubot vált, ráadásul a Győr legnagyobb hazai riválisánál folytatja pályafutását.

K.A: Folytathattam volna az ETO-ban is, de úgy ítéltem meg, hogy karrieremnek jót fog tenni a váltás.

? Nem fél távozása miatt a győri szurkolók haragjától?

K.A: A hosszú évek során csak szeretetet kaptam a városban és a drukkerektől is. Azt hiszem, jó szívvel gondolnak majd rám. Remélem, hogy a Fradi közönsége, amelyet ugye nem kell bemutatnom, hamar befogad majd!

? Néhány napja dán szövetségi kapitányt neveztek ki a válogatott élére. Nemzeti csapataink az utóbbi tíz évben nem kényeztetett el bennünket sikereivel, bár Ön játszott a 2012-es Eb-bronzérmes csapatban. Mit várhatunk az együttestől a jövőben?

K.A: Lépésről lépésre kell haladnunk. Most az elsődleges cél az hogy a decemberi Eb-n helyt álljunk!

Szóljon hozzá!