ZETApress

hírportál

Ma lesz a befutó

Az utolsó 157 km előtt a II. Nemzeti Bor Maraton. Szombaton szülővárosába, Szegedre ért a II. Nemzeti Bor Maraton nagyváltója ? tudatta Görbe Roland projektvezető.

Egerben a Dobó téren, Kecskeméten pedig a Kodály Parkban rajtolt el szombat reggel a kerékpáros mezőny, és két külön napi nagyszakasszal egészen Szegedig ért a Nemzeti Bor Maraton mezőnye. Remek időjárás és talán az egyik legnehezebb nap volt ez az eddigi 9-ből. Az érintett településeken egyenként, több száz ember csatlakozott a nagyváltóhoz, és ez annyira megfogta a mezőnyt, hogy komoly kihívás elé állította a szervezőket.

Az utolsó nap előtt már közel 23 ezer ember teljesített távokat, ami messze felülmúlja a várakozásokat. Szinte biztosra vehető, hogy megvan az idei év legidősebb indulója is, a Mindszentet képviselő Gémes Ferenc világbajnok veterán atléta, aki 57 éves kora után minden hazai és nemzetközi versenyen győzött vagy dobogós helyen végzett. 400 méteres futásban világbajnoki, triatlonban pedig Európa-bajnoki címet nyert. Szegeden, a váltó beérkezése előtt még egy 3 km-es és egy 6 km-es futóverseny is megrendezésre került. Több százan teljesítették a festői tiszai rakparton a kijelölt távokat. Az est csúcspontja a Quimby nagykoncertje és a záró tűzijáték volt. A mai utolsó napon a szegedi Dóm térről rajtolnak a résztvevők egy félmaratoni távval Mórahalomra, a végső célig Soltvadkertig.

Szóljon hozzá!