ZETApress

hírportál

Soprontól Tokajig

1450 km van eddig a lábakban és kerekekben. Sikerrel van túl a 7. napján a II. Nemzeti Bor Maraton ? tudatta Gorbe Roland projektvezető.

Sopronból csütörtök reggel indult a váltó, majd Fertőd ? Vitnyéd ? Csorna ? Enese ? Győr ? Pannonhalma ? Kisbér ? Bokod ? Mór ? Csákvár ? Bicske ? Etyek ? Tárnok ? Dunaharaszti ? Ócsa ? Monor ? Tápiószentmárton ? Nagykáta ? Jászberény ? Jászapáti ? Heves ? Füzesabony ? Mezőkövesd ? Mezőnagymihály ? Mezőcsát ? Tiszaújváros ? Tiszalúc ? Prügy érintésével Tokajba érkezett.

A történelmi magyar borvidék, Tokaj főtere adott helyet a II. Nemzeti Bor Maraton csütörtöki rendezvényének. Tokaji borok, helyi gasztronómia és kulturális programok szerepeltek a programban a futók beérkezéséig. Siku Lóránt alpolgármester fogadta az érkező távot teljesítőket és adta át Tóth Tamarának, a Borvidék Szépe Országos Szépségkirálynő Választás Tokaji Borvidék szépének az első helyért járó elismerést. Az este folyamán többek között fellépett a Balkán Fanatik is.

Ezen a napon úgy tudott közel 600 km-t haladni a Nemzeti Bor Maraton mezőnye, hogy három szakaszra lett osztva a teljes nap, így a Sopron?Mór, Mór?Jászberény és Jászberény?Tokaj rajtokkal párhuzamosan haladt a mezőny. Komoly kihívás volt ez mind a biztosítás és a szervezők részéről, de 18 óra után sikerrel begurultak az utolsó kerékpárosok is a tokaji kiemelt rendezvényhelyszínre. Ma reggel 08 óra 30 perckor a Tokaj?Mád 16,4 km-es szakasznak vágtak neki a futók.

Szóljon hozzá!