ZETApress

hírportál

Sopronban a Nemzeti Bor Maraton

Közel az ezredik kilométerhez a II. Nemzeti Bor Maraton. Hat napja futnak és kerékpároznak Magyarország borvidékein az indulók. A tegnap reggeli nagykanizsai rajtot követően Újudvar, Pacsa, Zalaszentgrót, Zalavég, Kám, Szombathely, Kőszeg, Lövő, Kópháza és Sopron volt a 6. nap teljes útvonala.

A tegnapi nappal már 13 ezer 700 fő a résztvevő szabadidő-sportolók és profi csapatok létszáma ? tudatta Görbe Roland, a Nemzeti Bor Maraton projektvezetője. A Kám?Szombathely közel 23 kilométeres szakaszon Dr. Hende Csaba, Magyarország volt honvédelmi minisztere is teljesített egy távot a Nemzeti Bor Maraton indulóival. A hűség városában tovább folytatódott a Szív Bajnokai jótékonysági akció, ahol dr. Simon István alpolgármester fogta kézen a gyermekeket, hogy megtegyék a gyógyulást segítő út közös lépéseit.

A szerdai nap folyamán Sopron volt az esemény kiemelt helyszíne, ahol 13 órától a Várkerületen várta a Nemzeti Bor Maraton ? partnereivel és a várossal közösen ? a bor és a futás szerelmeseit. A programokban többek között a Nemzeti Művelődési Intézet kézművesei és gyermekfoglalkoztatója, a Soproni borvidék jóvoltából pedig a helyi borászok mutatkoztak be. Az este záró koncertjét a The Biebers-zenekar adta. Sopronból indulva a legnehezebb napja következik az eseménynek. El kell jutniuk Tokajig ma estére, mégpedig 3 párhuzamos rajtszakasszal. A Sopron?Mór, Mór?Jászberény és Jászberény?Tokaj nagyszakaszok várnak csütörtökön a kizárólag kerékpárral teljesítőkre.

Szóljon hozzá!